Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO AK galerija umjetničkim je programima otvorila svoja vrata građanima

Udruga Atelieri Koprivnica prošle je subote, na Dan grada Koprivnice, otvorila svoja vrata građanima.

Udruga je osnovana 2012. godine kada je Grad Koprivnica koprivničkim umjetnicama i umjetnicima dao na korištenje jednu od zgrada u kompleksu bivše vojarne, a sadašnjeg Kampusa. Objekt broj 20 tako je postao mjesto gdje koprivnički umjetnici stvaraju, ali i izlažu svoje radove.

Uz prostore za rad – sveukupno sedam ateljea – od 2013. godine u ateljeu Vlatka Vinceka nalazi se multimedijalni izložbeni prostor AK galerija koja ima redovni program od 15-ak događaja godišnje.

Središnje događanje udruge su “Dani otvorenih vrata” koji su ove godine održani peti puta i na kojima umjetnici otvaraju vrata svojih ateljea, izlažu radove nastale u zadnjih godinu dana i daju posjetiteljima priliku da zavire u njihove radne prostore.

Ove su godine tim povodom svoje radove predstavili Mario Dimić, Antonio Grgić, Lada Gudić, Zvonimir Haramija Hans, Darko Markić, Gordana Špoljar Andrašić, Vlatko Vincek i Sunčanica Tuk, a izvedena su i dva performansa: “Čitanje Kapitala jednom stolu iz ateljea” Antonija Grgića i “Solo za osciloskop” Ivana Marušića Klifa.

Program su sufinancirali Grad Koprivnica i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

zatvori