Srijeda, 27. ožujka 2024.

Župan i učenici otvorili dograđeni dio Osnovne škole Sveti Petar Orehovec

Župan Darko Koren u utorak, 10. listopada svečano je otvorio dograđeni dio školske zgrade Osnovne škole Sveti Petar Orehovec, koja je nakon opsežnih radova sigurna za pohađanje nastave.

Naime, nakon što su se pojavili problemi s klizištem i rušenjem dijela zgrade, zbog čega se taj dio morao zatvoriti za korištenje, Županija se odmah uključila u rješavanje nastale situacije te je nakon analize krenula u pripremu dokumentacije i dozvola, a nakon toga i u građevinske radove. Na brzini rekonstrukcije zgrade, kao i na suradnji i podršci u čitavom procesu, Županiji je zahvale uputio ravnatelj škole Stjepan Lučki, kazavši:” Zahvaljujući našem osnivaču, riješili smo veliki problem sigurnosti, a naši učenici, kojih je 230 u 13 razrednih odjela, sada imaju bolje uvjete za učenje. Jedino što nam još nedostaje je sportska dvorana, ali Županija nam je dala podršku i u tom projektu i već smo razgovarali o mogućnostima koje nam se nude”.

Okupljene je pozdravio i načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak istaknuvši kako je rekonstruirana škola od “iznimne važnost za život lokalne zajednice” te je zahvalio Županiji i županijskim stručnim službama na pomoći, kao i učenicima, nastavnicima i roditeljima na razumijevanju tijekom otežanih uvjeta pohađanja nastave. Također je pohvalio izvođače radova “na optimalno realiziranom projektu”, dodavši kako su „u cijeloj priči najvažnija djeca, a obnovljena će škola služiti još brojnim generacijama“.

Predstavnik tvrtke Radnik, ujedno i predsjednik Uprave, Mirko Habijanec zahvalio je na pruženom povjerenju, dok je župan izrazio zadovoljstvo završetkom ovog projekta koji će ponajviše usrećiti učenike i omogućiti im da postižu još bolje rezultate.

“Naš je zadatak djeci omogućiti osnovne uvjete za obrazovanje, a unatoč zahtjevnoj financijskoj situaciji, raduje me što smo to i uspjeli. U vrlo kratkom roku sve smo pripremili, a 4 milijuna kuna vrijednu investiciju financirali smo iz vlastitog proračuna, uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 850 tisuća kuna. Zahvaljujem svima uključenima u projekt, djeci i zaposlenicima škole na strpljenju, te se nadam kako ćemo se uskoro ponovno okupiti u ovakvim pozitivnim prilikama”, poručio je župan te u društvu učenika prerezao vrpcu u dograđenom dijelu škole.

Izvor: kckzz.hr

Nakon prigodnih govora i maštovitog kulturno-umjetničkog programa učenika, uređene je prostore blagoslovio križevački dekan Stjepan Soviček, uz župnika župe sv. Petra Apostola Ivana Žufiku, a gosti su se zatim uputili u obilazak.

Što se tiče samih radova, srušen je stari dio školske zgrade te je izrađen novi s dvije učionice, sanitarnim čvorovima, novom kotlovnicom te toplinskom izolacijom.

Svečanom otvorenju još su prisustvovali saborski zastupnik Branko Hrg, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, predstojnica Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Elizabeta Repić Perković sa suradnicima, predstavnici županijskih upravnih tijela i institucija, gospodarstvenici te brojni nastavnici, roditelji i ostali uzvanici.

zatvori