Četvrtak, 25. travnja 2024.

UPOZORENJA NIKAD DOSTA Ovog vikenda na podravsko-prigorskim prometnicama čak šestero ozlijeđenih

Policija je tijekom proteklog vikenda na podravsko-prigorskim prometnicama zabilježila pet prometnih nesreća od čega tri s ozlijeđenim osobama.

U tim je nesrećama stradalo šest osoba. Od toga su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, dok su četiri lakše ozlijeđene. Treba spomenuti da su dvije prometne nesreće izazvali mladi vozači pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda ukupno je sankcionirano 130 prometnih prekršaja, od čega 21 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 44 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom. Jedan je vozač zadržan u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a tri su uhićena.

Dva su mlada vozača sankcionirana zbog upravljanja pod utjecajem alkohola, a najviše promila u organizmu imao je 20-godišnjak koji je u petak oko 19:25 sati u Legradu izazvao prometnu nesreću: “napuhao” je 1,77.

Najviše alkohola od svih vozača imao je 39-godišnjak koji je u petak u 22:20 sati uhvaćen na otvorenom dijelu ceste Sveta Helena – Žibrinovec. Sjeo je za upravljač osobnog automobila s 2,75 promila. Takav je izazvao prometnu nesreću, na sreću, samo s materijalnom štetom.

Isti broj promila imao je i 49-godišnji biciklist koji je uhvaćen u Istarskoj ulici u Križevcima. Oba vozača su isključena iz daljnjeg sudjelovanja u prometu na cestama.

Najbrži vozač zaustavljen je u subotu u 15:51 sati u Zagrebačkoj ulici u Koprivnici. Vozio se 99 kilometara na sat, iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.

zatvori