Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Učenici područnih škola u Općini Sokolovac dobili kutke za čitanje

Učenici četiri područne škole u Općini Sokolovac, Mala i Velika Mučna, Srijem te Veliki Botinovac, zahvaljujući provedbi građanske akcije Biblioceker dobili su svoje knjižne kutke za čitanje.

Predstavljanju projekta u Područnoj škola Mala Mučna, u utorak 10. listopada prisustvovao je zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je uputio pohvale voditeljici akcije i knjižničarki Nataši Karlovčec, ravnatelju Osnovne škole Sokolovac, pod koju spadaju navedene područne škole, Saši Korkutu, zakladi Zamah koja je projekt financirala, Društvu žena Sokolovac te ostalim uključenim učiteljima, dok je djeci poželio mnoge sretne trenutke provedene uz knjige i svijet priča.

Voditeljica Karlovčec izrazila je zadovoljstvo projektom, obzirom na to da učenici u područnim školama nisu imali literaturu koja bi im bila nadohvat ruke, a važno je bilo i osvijestiti lokalnu zajednicu o važnosti i vrijednosti poticanja čitanja, u što su se čitanjem priča učenicima uključile članice Društva žena Sokolovac.

Upravitelj zaklade Zamah Drago Vručinić tom je priliko kazao kako Zaklada naglasak svog djelovanja stavlja na razvoj filantropije, te kako je posebno važno ulagati u područne škole koje imaju mnogo potreba, a nedovoljno sredstava.

Akciju je s 10 tisuća kuna financirala Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva tijekom školske godine 2017./2018.

zatvori