Petak, 26. travnja 2024.
Home Aktualno FOTO Pogledajte maštovitu instalaciju kojom se Tihomir Košćak predstavio na Varaždinskim baroknim večerima

FOTO Pogledajte maštovitu instalaciju kojom se Tihomir Košćak predstavio na Varaždinskim baroknim večerima

0
Uvijek poseban i drugačiji cvjećar-umjetnik Tihomir Košćak dizajnirao je cvjetnu instalaciju kojom se po prvi put predstavio kao freelance florist.

Sa svojim umjetničkim djelom sudjelovao je na 22. Međunarodnoj izložbi cvijeća u Varaždinu. Održana je u sklopu Varaždinskih baroknih večeri, a tema izložbe bila je “Barok – glazba – cvijeće”.

Nekoliko posljednjih godina izabire se i podtema prema zemlji partneru Varaždinskih baroknih večeri, a ovaj je put to bila Mađarska. Motiv za koji se Tihomir odlučio kako bi predstavio tu zemlju bila je Rubikova kocka.

— Pošto je tema bila Mađarska, a Rubik je Mađar, odatle poticaj da se tu zemlju predstavi i na drugačiji način osim tradicionalnog — rekao je Tihomir.

Za aranžman mu je bilo potrebno deset malih i jedna velika kocka, žica, kovrčava ljeska, dosta vune, razno šiblje i, naravno, raznoliko cvijeće.

— Sve je nastalo kroz tri dana. Kao i uvijek, stavljam naglasak na dizajn i estetski pristup svakoj instalaciji — dodaje.

Izradom ove maštovite instalacije, Tihomir je svim posjetiteljima izložbe pokazao svu kreativnost, specifičnosti te vještine florista i vrtlara.

zatvori