Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Novi Slavenov trener odradio prvi trening s momčadi, direktor Šimunović: Nije bilo puno dileme, sve smo riješili u dva dana

Novi trener Slaven Belupa Tomislav Ivković danas je na Gradskom stadionu odradio prvi trening s momčadi koju je preuzeo nakon odlaska Željka Kopića. Bila je to prilika da se upozna s igračima i uvjetima treninga na koprivničkom stadionu.

Kopićev nasljednik na klupi Farmaceuta javnosti će službeno biti predstavljen sutra na konferenciji za medije, a što se očekuje od novog trenera rekao nam je direktor Slaven Belupa Zvonimir Šimunović:

— Očekuje se, prije svega, da preokrenemo ovaj negativni rezultatski niz. Nije prvi put da nam se dogodio takav niz i s novim trenerom očekujemo da se to preokrene i da se vratimo na mjesto na kojem svi vjerujemo da bismo trebali biti.

Kako je Dravi.info neposredno nakon Kopićeva odlaska rekao predsjednik kluba Hrvoje Kolarić, u Slavenu su pregovarali s tri potencijalna trenera, no vrlo su se brzo odlučili za Ivkovića, objašnjava Šimunović.

— Nije bilo puno dileme. Normalno je da se u takvoj situaciji pojavi više imena, što je dobro, no nije bilo previše vremena da se bira. Nakon poraza u Kupu od Rudeša sastala se Uprava kluba i odlučeno je da će se raskinuti suradnja s dosadašnjim trenerom, a ubrzo je održana i nova sjednica na kojoj je odlučeno da će novi trener biti Tomislav Ivković. Sve je realizirano praktički u dva dana i novi trener bit će klubu na raspolaganju već za utakmicu s Hajdukom.

Stanje u ekipi nije baš idealno, priznao je Šimunović, ali i istaknuo da je upravo to bio jedan od razloga promjene trenera.

— Trener se ne mijenja kada je dobro nego kada je loše i novi trener obično dolazi u ne baš najboljoj situaciji. Trener nije doveden za jednu utakmicu već da stabilizira ekipu u budućem razdoblju i da sve to bude prvenstveno rezultatski bolje.

Šimunović je zaključio kako u ovom prvenstvu nema laganih i teških utakmica te da se u svakoj mora ići na bodove, bilo to protiv Dinama, Hajduka, Rudeša ili Cibalije. Podsjetimo, Slaven Belupo sljedeću utakmicu igra ove nedjelje na domaćem travnjaku protiv splitskog Hajduka.

zatvori