Četvrtak, 25. travnja 2024.

Bivši trener Međimurja i Lokomotive preuzeo klupu Slaven Belupa

Nije dugo trebalo da saznamo novog trenera Slaven Belupa. Od danas će klupu koprivničkog prvoligaša preuzeti Tomislav Ivković.

Ivković je u dosadašnjoj karijeri vodio Međimurje i Lokomotivu, a posljednji angažman imao je u Saudijskoj Arabiji gdje je trenirao tamošnji Al-Faisaly. Što se tiče vratarske karijere, novi trener Slaven Belupa branio je boje vinkovačkog Dinama, Crvene zvezde te nekoliko portugalskih i austrijskih prvoligaša.

Pred 57-godišnjim Ivkovićem zadatak je probuditi ekipu Slaven Belupa koja devet prvenstvenih susreta ne zna za pobjedu. Neće imati nimalo lagan zadatak jer u nedjelju na koprivnički Gradski stadion stiže Hajduk, a samo tjedan dana kasnije u Koprivnici će gostovati Dinamo.

Izvor: nklokomotiva.hr

Kao što nam je još jučer rekao predsjednik koprivničkog prvoligaša Hrvoje Kolarić, novi trener morat će se prilagoditi zahtjevima kluba, a među glavnima je afirmacija mladih igrača. S obzirom na to da je u Lokomotivi uglavnom trenirao golobrade mladiće s kojima je ostvarivao odlične rezultate, pa čak igrao i Europu, to mu ne bi trebao biti preveliki problem.

– Bogato, kako igračko, tako i trenersko iskustvo odlika je novog trenera. Ne sumnjam da će pod njegovim vodstvom ekipa živnuti. Vjerujem da ćemo duh zajedništva i pobjede vrlo brzo ponovo osjetiti kod naših igrača. To nam je i bio cilj, ispuniti obećanje koje smo dali sebi i navijačima – izjavio je predsjednik Uprave Kluba, Hrvoje Kolarić.

Kako će igrači reagirati na novog trenera vidjet ćemo uskoro. Hoće li šok-terapija promjene trenera uroditi plodom odmah na utakmici protiv Hajduka u nedjelju ili će ipak trebati malo više vremena da Farmaceuti “pohvataju” nove zahtjeve.

Izvor: nklokomotiva.hr
zatvori