Srijeda, 24. travnja 2024.

Muči li vas neki pravni problem ili trebate savjet, evo kada možete dobiti besplatnu pomoć

Koprivničanci će iduće srijede moći zatražiti besplatnu pravnu pomoć kada će im na raspolaganju ponovno biti studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta.

Radi se o projektu “Pravna klinika” u sklopu kojeg budući pravnici redovno posjećuju Koprivnicu i građanima pružaju pravne savjete, pomažu im u pravnim problemima s kojima se suočavaju, povezivanju s odvjetnicima i sastavljanju raznih pisama i podnesaka u upravnom i drugim postupcima. Ponekad, kliničari se mogu uključiti i u planiranje nastupanja u upravnim i sudskim postupcima.

Podsjetimo, studenti samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve pri čemu im po potrebi savjetom pomažu akademski mentori – suradnici, znanstveni asistenti i profesori, a klinika se u svom radu ravna odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći i Pravilnika o studiranju.

Studenti prava bit će u Koprivnici sljedeće srijede, 18. listopada, od 10 do 12 sati u Gradskoj vijećnici, a oni koji trebaju pravu pomoć na sastanak sa studentima moraju ponijeti fotokopiju dokumentacije vezane uz pravni problem i osobne iskaznice.

zatvori