Petak, 19. travnja 2024.

Obrtnici, poljoprivrednici, mali, srednji i veliki poduzetnici – POBA EU Desk pruža vam stručno vodstvo pri korištenju EU fondova

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju (1.7.2013.), poduzetnici postaju svjesniji velikih mogućnosti koje im se otvaraju kroz dostupnost sredstava iz strukturnih i investicijskih fondova pa tako pokazuju i sve veću potrebu za specifičnim informacijama i specijaliziranim konzultantskim uslugama.

POBA EU Desk je osmišljen kako bi POBA svojim zainteresiranim klijentima – obrtnicima, poljoprivrednicima te malim i srednjim, kao i velikim poduzetnicima, pružila stručno vodstvo kroz složeni natječajni postupak.

Podravska banka nudi potpunu podršku pri strukturiranju projekata za dobivanje bespovratnih sredstava iz EU fondova. Ukoliko klijent želi prijaviti svoj razvojni projekt na jedan od natječaja za povlačenje sredstava iz EU fondova, pratimo ga od početka do kraja – od pravovremenih informacija o otvorenim i očekivanim natječajima do izrade projektne prijave te stručnog i specijaliziranog savjetovanja, u svrhu poboljšanja izgleda na natječaju.

POBA EU Desk informira o:

  • svim otvorenim natječajima za EU fondove, kao i natječajima u najavi,
  • mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava iz EU fondova,
  • rokovima raspisivanja natječaja i kako se na njih prijaviti i dr.

POBA EU Desk prati klijenta kroz cijeli proces prijave na natječaje kroz:

  • analizu mogućnosti prijave klijenta za natječaje (prihvatljivost klijenta, konkretni natječaji na koje može aplicirati, očekivani rokovi raspisivanja natječaja, segmenti na kojima klijent može dodatno poraditi radi ostvarenja većeg broja bodova na natječaju),
  • izradu cjelovite projektne prijave za natječaj (informativno-tehnička pomoć u pripremi investicijskih studija), kao i
  • asistenciju u provedbi projekta (izdavanje pisma namjere za dokazivanje zaokružene financijske konstrukcije u pojedinim EU natječajima prilikom predaje projektne prijave – obvezujuća i neobvezujuća, ovisno o zahtjevima natječaja, bankarskih garancija, potvrda o stanju na računu potrebnih za dokazivanje da je osigurano financiranje projekta i drugih potrebnih potvrda na zahtjev klijenta).

Usluga je namijenjena obrtnicima, poljoprivrednicima, malim i srednjim te velikim poduzetnicima, koji su prihvatljivi za prijavu na natječaje. To su klijenti dobrog boniteta koji novim ulaganjem (npr. u kupnju strojeva, izgradnju i opremanje proizvodnih objekata, energetsku učinkovitost, informacijsko-komunikacijsku tehnologiju, kupnju sadnica višegodišnjeg bilja i dr.) žele povećati efikasnost poslovanja, uvesti nove proizvode, pridobiti nove kupce i sl. Svaka investicija koja donosi veći prihod i profitabilnost, s EU potporom će biti još isplativija za klijenta, ali ima i veće šanse za uspjeh na natječaju.

POBA zaokružuje ovaj servis potpore poduzetnicima i sudjeluje u strukturiranju financiranja koja se naslanjaju na EU projekte.

zatvori