Četvrtak, 25. travnja 2024.

HAPPY JARS Koprivničanka Petra Gajski staklenke pretvara u unikatne poklone

Svi smo se mi nebrojeno puta našli u situaciji da želimo nekome pokloniti unikatni poklon, a nemamo nikakvih ideja. Evo prijedloga koji je osmislila naša mlada sugrađanka.

Happy Jars odnosno ‘Vesele staklenke’ ime je projekta s kojim je ove godine započela Koprivničanka Petra Gajski. Tako ih je nazvala jer, kako kaže, šire sreću.

Riječ je o staklenkama kojima Petra daje novu čar. Ručno ih oslikava i potom u njih stavlja lučice, puni ih voskom ili ukrašava LED lampicama.

Izvor: Happy Jars (Facebook)

— Na svoje vesele staklenke oslikavam siluete crnom bojom, a zatim staklenke bojam raznim bojama kako bih postigla čaroban efekt i ugodnu svjetlost. Svoje slikarske tajne ne mogu vam otkriti, ali za jednu staklenku mi treba pola sata do sat vremena, ovisi o kako se teškom zadatku radi — govori nam Petra.

Crtanje i kreativnost oduvijek su joj bili jača strana, a u ožujku je svoju ljubav prema slikanju odlučila pretočiti u zanimljiv hobi. Otvorila je Facebook stranicu preko koje vrlo povoljno prodaje svoje staklenke. Žao joj je naplaćivati ih više od 20 kuna jer zna da je ljudima teško s novcima.

— Cijena nije velika jer ovo ne radim kako bih zaradila već iz ljubavi prema crtanju. S novcem koji dobijem pokrijem troškove za materijal i eventualno mi ostane par kuna za menzu — govori skromna Petra.

Osim što sama osmišljava izgled staklenke, izrađuje ih i po narudžbi. — Volim kad mi kupci zadaju nešto novo za crtati i daju prostora za moju kreativnost.

Petra Gajski.

Studentica je Urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša, a ljubav prema ocrtavanju stakla rodila se u njoj još u srednjoj školi kada je pohađala likovni tečaj kod slikara Ivana Lovrekovića u Likovnom klubu “Paleta”. Tako joj je užitak svaki dan odvojiti i po nekoliko sati za novu verziju oslikanih staklenki.

— Moje Happy Jars u večernjim satima možete vidjeti i na terasi jednog koprivničkog kafića, jednu sam radila za tetu Bošku iz fast fooda, imala sam narudžbe za staklenke za vjenčanja kao zahvalnice, a nekoliko njih sam donirala Šintericama dobrog srca za napuštene peseke i mace.

Stoga, ako još niste sigurni što pokloniti sestri, prijateljici, majci ili pak omiljenoj prodavačici, obratite se Petri.

— Smatram da je lijepo darivati jedni druge i uveseljavati malenim poklonima. Moram napomenuti da je cilj mojih staklenki da uveseljavaju druge jer naš moto je Be happy like Happy Jars (Budite sretni kao vesele staklenke)! — zaključuje Petra.

zatvori