Četvrtak, 28. ožujka 2024.

NAJVEĆI RUKOMETNI DERBI Podravka gostuje u Zagrebu kod Lokomotive, Vidak: Pobjedom bi napravili veliki korak prema naslovu prvakinja

Rukometašice Podravke Vegete sutra će u sklopu petog kola Prve hrvatske rukometne lige igrati najveći hrvatski derbi. Podravkašice gostuju kod Lokomotive u Zagrebu.

Naše rukometašice u susret ulaze s dva boda prednosti jer su Zagrepčanke ‘prosule’ bodove protiv Koke prije dva kola. Iako je tek početak prvenstva, s obzirom na kvalitetu ostalih ekipa u ligi, Podravka bi pobjedom u sutrašnjoj utakmici napravila veliki korak ka naslovu prvakinja jer bi se odvojila na četiri boda prednosti ispred Lokomotive.

– Očekujem tešku i borbenu utakmicu s obje strane. Smatram nas favoritkinjama, a mislim da će ključna biti igra u obrani. Pobjedom u sutrašnjem dvoboju napravile bi veliki korak prema tituli prvakinja jer bi se odmaknule na četiri boda prednosti, a računamo da ćemo do kraja prvenstva slaviti u svim utakmicama. Naravno, moramo ići korak po korak i prvo pobijediti Lokomotivu u velikom derbiju – rekla nam je Marijeta Vidak, vanjska igračica Podravke.

Podsjetimo, Podravka je već jednom ove sezone igrala sa Zagrepčankama i to na pripremnom turniru u Koprivnici. Na Bepovom memorijali bilo je 19:16 za naše rukometašice.

Najveći hrvatski derbi igrat će se sutra u Zagrebu s početkom u 17 sati u maloj dvorani Doma sportova.

Napomenimo i to da će ovo biti posljednja utakmica za Ekatarinu Nemaškalo u dresu Podravke. Naime, dosadašnje prvo lijevo krilo koprivničkog kluba seli se u Njemačku gdje će živjeti i raditi. Zamjena za Nemaškalo trebala bi biti Korina Karlovčan, a hoće li Podravka dovesti novu igračicu ili će možda iz Bjelovara vratiti Magdalenu Horvat vrijeme će pokazati.

zatvori