Utorak, 16. travnja 2024.

Mali Nemčići osvojili prvu nagradu za film ‘Proxima b’

Film pod nazivom ‘Proxima b’ koji su osmislili i izradili učenici koprivničke Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” osvojio je prvu nagradu na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece.

Ovaj animirani film djelo je učenika 4. c razreda, polaznika Filmske i video družine „AniMravec“. Oni su Gregor Gašparić, Petra Salajpal, Dora Ferčec, Lucija Ledinski, Jakov Jurić, Maša Hadelan, Lucija Mustafa, Ana Šimunija, Taša Šurić, Dan Generalić, Fran Keser i Filip Toth s mentoricom, voditeljicom Družine Senkom Pintarić.

Žiri je oduševila simpatična ovca u svemiru, a osim toga film je, kako je pojašnjeno, u kategoriji animiranog filma prvu nagradu zaslužio zbog cjelovite i duhovite priče jasne strukture i odličnog izbora glazbe.

— Sudjelovanje na Reviji bilo nam je veliko zadovoljstvo i veselje. U konkurenciji s poznatim školama animiranoga filma, video klubovima i filmskim sekcijama, naš je prvi animirani film dobio dvije nagrade. Puni elana, bacamo se na snimanje novog — poručila je Petra Salajpal koja je preuzela nagradu.

Inače, Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena filmskom stvaralaštvu isključivo osnovnoškolaca. Ove je godine održana u Sisku, a prijavljena su bila čak 292 filma – što je najviše dosad.

Petra Salajpal. Ustupila Gordana Gazdić-Buhanec.
zatvori