Srijeda, 27. ožujka 2024.

EKSKLUZIVNO ZA DRAVU.INFO Hrvoje Kolarić o izboru novog trenera Slaven Belupa

Burno je ovih dana u Nogometnom klubu Slaven Belupo. Jučer je naš prvoligaš ispao iz Kupa, a kasno navečer Uprava kluba zahvalila se, sada već bivšem, treneru Željku Kopiću na dosadašnjoj suradnji.

— Smjena trenera, odnosno sporazumni raskid ugovora, bio je jednoglasna odluka Uprave, a došla je zbog loših rezultata u posljednje vrijeme i jednostvano smo morali preuzeti odgovornost. Htio bih se još jednom zahvaliti treneru Željku Kopiću i njegovom stručnom stožeru na dvije i pol godine suradnje koju bih ocijenio kao vrlo dobrom. Usuđujem se reći da je bilo više dobroga nego lošega: afirmacija mladih igrača, plasman u finale Kupa… Ipak, na rezultat nekad ne utječu stvari na koje možete utjecati i jednostavno se takve stvari dogode. Ovako loš niz nikad nismo imali. Možda je došlo i do zasićenja. Jednostavno smo donijeli odluku da preuzmemo odgovornost i došli do ovakvog rješenja — objasnio je predsjednik kluba Hrvoje Kolarić.

Kako nas je klub obavijestio, u ovom “prijelaznom razdoblju” momčad će voditi trener juniora Ivica Sertić, a intenzivno se razgovara s potencijalnim trenerima koji bi mogli za stalno preuzeti koprivničkog prvoligaša.

— Do daljnjega je gospodin Sertić taj koji je preuzeo vođenje prve ekipe. Isto tako istaknuo bih da smo uspostavili kontakte s trojicom trenera. Razgovarat će se sa svakim od njih. Sva trojica imaju iza sebe eminentne karijere, ali o imenima ne bih. Prerano je da bilo što komentiramo. Radi se na tome, Uprava ima ciljeve i navijači ne moraju ništa brinuti jer će se sve riješiti brzo — rekao nam je Kolarić.

Pregovore s potencijalnim trenerima vodit će direktor Zvonimir Šimunović koji je od Uprave dobio zadatak da pronađe stratega koji će se prilagoditi ciljevima Slaven Belupa.

— Smjernice kakve je Uprava dala sportskom direktoru kada će pregovarati s potencijalnim trenerima odnose se na dugoročni razvoj. Afirmacija mladih igrača će, kao i do sada, biti ključna. Dolaze nam dvije teške utakmice, protiv Hajduka i Dinama, u kojima treba vjerovati da se može doći do rezultata, ali u ovom trenutku najbitnije nam je da nađemo nekoga tko može ostvariti naše zacrtane strateške ciljeve. Kad pričamo o rezultatskim ciljevima, to je peto mjesto na ljestvici. Sve iznad toga bilo bi više od zacrtanog. Također, osim afirmacije mladih igrača, moramo afirmirati i trenere iz naše Škole nogometa — zaključio je predsjednik Slaven Belupa.

Jedno je sigurno, novog trenera Farmaceuta za početak čeka zadatak da probudi momčad iz letargije u koju je upala. Sigurno će to biti teško u iduće dvije prvenstvene utakmice protiv Hajduka i Dinama, ali s druge strane baš su ti susreti potencijalno vrlo dobri jer bi pozitivnim rezultatima igrači vratili svoje samopouzdanje.

zatvori