Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Umjetnik Dragutin Ciglar članove Udruge “Latice” učio sve o keramici i kiparstvu

Koprivnička Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” za svoje je članove i korisnike kluba “Latica” organizirala radionicu keramike u Art centru Ješkovo.

Voditelj prve od dvije predviđene radionice keramike je Dragutin Ciglar, međunarodno priznati umjetnik, kipar i osnivač Edukacijskog kampa “Ješkovo” kojemu je cilj da nadarena djeca i mladi pod mentorstvom poznatih umjetnika kiparstva nauče sve o keramici i kiparstvu.

Dragutin je polaznicima radionice objasnio kako nastaju radovi od keramike. Nakon teoretskog dijela i uputa započelo je modeliranje gline na temu “Naš Grad Koprivnica”.

Nastali su zanimljivi radovi koji nakon sušenja idu u daljnji proces predviđen za drugu radionicu koja će se održati sredinom idućeg tjedna.

– Jako smo zadovoljni organizacijom ove radionice u prirodi i gotovo profesionalnim pristupom naših korisnika prema modeliranju i nastajanju radova. Boravak u prirodi, druženje, tematski rad i učenje doprinosi boljoj spoznaji vlastitih osobnosti i u konačnici zadovoljstvo korisnika – poručuju iz Udruge “Latice”.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti predviđenih trogodišnjim programom “Budite nam podrška” započetog u lipnju. Svojim dolaskom i riječima podrške ovu je akciju podržao i dožupan Ratimir Ljubić.

Ovog mjeseca na redu je i nova aktivnost: upoznavanje i uključivanje korisnika u glazbeno-plesne radionice čime će se doprinijeti očuvanju tradicijske kulture.

zatvori