Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Naši branitelji učenicima već pet godina zaredom iz prve ruke donose istinu o Domovinskom ratu

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata naše županije u ponedjeljak su učenicima Obrtničke škole Koprivnica održali predavanje o Domovinskom ratu.

Predavanje je održano u sklopu projekta “Promicanje istine o Domovinskom ratu u školama na području Koprivničko-križevačke županije” koji vojno-policijski časnici provode već pet godina.

Predavanja učenicima koprivničkih osnovnih i srednjih škola vode Ivica Jurenec i Zvonko Virag.

— Mi smo dio koprivničkog tima. Još moramo obići Srednju školu Koprivnica i Osnovnu školu “Đuro Ester”, a naši kolege zaduženi su za općine te za gradove Križevci i Đurđevac — rekao nam je Ivica Jurenec.

Zvonko Virag umirovljeni je pripadnik 7. gardijske brigade. — Mislim da je ovaj projekt vrlo važan jer učenici imaju priliku čuti naša iskustva iz prve ruke — kazao je. — Također, dajemo im i neke činjenice koje možda i ne uče u školi.

Učenici već imaju neko predznanje, dodao je Virag, ali toga bi prema njegovom mišljenju trebalo biti više. Najzanimljivija su im njihova iskustva, a predavači prilagode sadržaj svojih izlaganja osnovnoškolskom uzrastu.

Svoje mišljenje o ovom predavanju rekao nam je i učenik Leon Brglas. — Ovakvih predavanja o Domovinskom ratu trebalo bi biti više. Riječ je o važnim događajima u hrvatskoj povijesti i morali bismo znati više o njima.

zatvori