Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Gimnazijalci na regionalnom turniru u Mađarskoj osvojili zlato i broncu, Filip Verčević: Pokazali smo što znamo

Učenike koprivničke Gimnazije “Fran Galović” i njihove mentorice koji su pet dana u mađarskom gradu Zalaegerszegu sudjelovali u projektu SportOverBorders primio je danas gradonačelnik Mišel Jakšić.

Izabella Doris PanićDomagoj DžankoKarlo HlevnjakFilip Verčević, Luka Zobec i Patrik Ivačić uz pratnju profesorice Natalije Šalamon prisustvovali su pripremama i treninzima osnovnih džudaških tehnika.

Aktivnosti su to koje se u okviru navedenog projekta financiraju prekograničnim programom INTERREG VA, a koji kao partner provodi Grad Koprivnica. U projektu sudjeluju gradovi Zalaegerszeg, Heviz, Čazma i Koprivnica.

Filip Verčević. Snimila Sonja Barčanec.

Na kraju petodnevnog treniranja i učenja džudaških tehnika, u subotu je održan regionalni natjecateljski turnir s velikim brojem boraca iz raznih kategorija među kojima su nastupali i koprivnički gimnazijalci Domagoj Džanko i Filip Verčević.

Domagoj je uz dva poraza i jednu pobjedu izborio sjajnu brončanu medalju, dok je Filip s tri pobjede i jednim porazom osvojio zlato.

Zajedno sa svojim zamjenicama Ksenijom Ostriž i Melitom Samoborec, pročelnikom za društvene djelatnosti i europske poslove Darkom Ledinskim i predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Palom, gradonačelnik im je poželio dobrodošlicu te im je zahvalio na trudu uloženom u postignute rezultate.

Domagoj Džanko. Snimila Sonja Barčanec.

– Ono što moram reći je da zahvaljujući vama, mladim sportašicama i sportašicama i vašim mentorima, više ni sami ne znamo u koje se sve sportove Koprivnica uključuje i gdje sve osvajamo medalje. Ovo je nešto što je i nas ostavilo ‘paf’ – priznao je gradonačelnik.

– Natjecanje je bilo veoma teško i turnir je trajalo dosta dugo, no uspjeli smo pokazati što znamo – rekao je skromni Filip, dok je Domagoj zahvalio Hrvačkom klubu Podravka koji ih trenira.

Natalija Šalamon. Snimila Sonja Barčanec.

Dojmove s puta podijelila je i profesorica Natalija Šalamon. – Kamp je bio dosta naporan. Ujutro smo napustili hotel, a vratili smo se kasno navečer. Imali smo jutarnji trening pa tečaj mađarskog jezika koji je bio još teži od treninga. Nakon ručka ponovno tečaj i popodnevni trening. Bilo je i ozljeda, naš Domagoj je na turniru blaže ozlijeđen.

Inače, u svakom od gradova koji sudjeluju u projektu održavat će se trening-kampovi usmjereni podučavanju određenog sporta. Nakon kampa džuda u Zalaegerszegu, u studenome će se u Hevizu održati trening-kamp rukometa, u Čazmi nogometa, a u Koprivnici košarke.

zatvori