Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Gimnazijalci na zanimljiv način obilježili Svjetski tjedan svemira, a bili su aktivni i na drugim područjima

Iza učenika koprivničke Gimnazije ‘Fran Galović’ nekoliko je vrlo aktivnih dana.

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa, koji se obilježava 15. listopada, učenici 1.f i 3.a razreda prisustvovali su predavanju članova Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije.

Učenici su tako, osim njihovih životnih priča, poslušali savjete kako treba pristupiti i ophoditi se sa slijepim osobama. I sami su mogli na nekoliko minuta iskusiti kako je to biti slijep uz pomoć naočala koje simuliraju različite oblike sljepoće. Uz to su pokušali hodati uz pomoć bijelog štapa i pisati na brajici.

Ustupila Gimnazija “Fran Galović”.

Desetero učenika 4.d razreda je pak u pratnji profesorice Marine Furkes otputovalo u Zagreb povodom Svjetskog tjedna svemira. Ondje su istraživali Prizemljeni Sunčev sustav, ambijentalnu umjetničku instalaciju koju tvore Prizemljeno sunce Ivana Kožarića i Devet pogleda Davora Preisa.

Podijeljeni u dva tima, učenici su po Zagrebu tragali za skrivenim planetima. Nakon što su ih sve uspješno pronašli, odigrali su kviz znanja o svemiru i Tjednu svemira, a za kraj im je profesorica podijelila slatke nagrade.

Još krajem prošlog tjedna u Gimnaziji su održani ispiti Fit in Deutsch 1 i 2. Ispitima je ove godine pristupio nešto manji broj učenika, njih 25.

Na usmenom dijelu, na kojem su prof. Miodrag Maričić i prof. Neven Kekez sudjelovali kao suispitivači, opet su pokazali dobro vladanje jezikom i iskoristili priliku da po vrlo povoljnoj cijeni od 70 kuna dobiju potvrdu koja vrijedi doživotno. Rezultati će biti poznati za dva do tri tjedna.

Ustupila Gimnazija “Fran Galović”.
zatvori