Petak, 19. travnja 2024.

EDUKATIVNA ŠETNJA Naučite kako je voda oblikovala Koprivnicu

Edukativna šetnja Koprivnicom, gradom čije je obrise uvjetovala blizina potoka, ali i rijeke Drave, održat će se danas u organizaciji Muzeja grada Koprivnice u sklopu projekta Drava Art Biennale.

Šetnja počinje u četvrtak, 5. listopada18 sati. Svi zainteresirani trebaju doći pred zgradu Muzeja na Trgu dr. Leandera Brozovića, a Koprivnicom će ih voditi predavači Hrvoje PetrićAntonio Grgić. Sudionicima će prikazati aktualno stanje i perspektive koje uključuju prisutnost vode u javnom prostoru Koprivnice.

Ruta kretanja:
1. Muzej grada Koprivnice
2. Gradski park (fontana)
3. Ulica Antuna Nemčića
4. Florijanski trg
5. Svilarska ulica
6. Trg bana Josipa Jelačića

Drava Art Biennale bavi se temama zaštite okoliša, ekosustavom i vodom kao političkom kategorijom, a nastoji potaknuti suradnju umjetnika, kustosa, aktivista, znanstvenika i drugih stručnjaka te lokalne zajednice. Temelji se na istraživanju, novim produkcijama, multidisciplinarnosti, multimedijalnosti i društvenom angažmanu kroz umjetnost.

DAB nudi viziju mogućih promjena koje kroz povezivanje umjetnosti, ekologije i urbanizma pridonose stvaranju prostora za odgovornije i bolje društvo.

Edukativna šetnja zadnja je aktivnost prije velike skupne izložbe koja će se otvoriti idućeg petka, 13. listopada u Galeriji Koprivnica.

zatvori