Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Što djeca žele u savršenom svijetu i što im se sviđa, a što ne u Koprivnici

Najmlađi Koprivničanci danas su se, tradicionalno povodom Dječjeg tjedna, družili na glavnom gradskom trgu.

I ovoga puta koprivnički vrtićarci i školarci poslali su poruke odraslima i putem crteža poručili kako bi željeli da svijet izgleda. U njihovom „savršenom svijetu“ s neba bi padali slatkiši, igračke i novac, kuće bi bile od čokolade, svi bismo se više vozili na biciklima, a u njemu ne bi bilo rata i bombi.

Sve te želje poslušao je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji ih je zajedno sa svojim zamjenicama Melitom Samoborec i Ksenijom Ostriž te pročelnikom za društvene djelatnosti i europske poslove Darkom Ledinskim dočekao u gradskoj upravi.

Snimio Marko Posavec.

— Drago mi je da je ovo postala jedna lijepa tradicija i da se jednom godišnje okupimo kako bismo čuli vaš glas i koje su vaše želje. Vjerujem da i vaši dječji gradski vijećnici imaju neke ideje, a posebno nas veseli kad nešto od tih ideja uspijemo ostvariti. Nadam se da ćemo i dalje svi zajedno stvarati lijepu sliku grada u kojem ćete uživati vi, na kojima leži budućnost Koprivnice — rekao im je gradonačelnik.

Koprivnička dječja gradonačelnica Hana Živko gradonačelniku se požalila na nedostatak prehrane u prigradskim školama, dok je dječji gradski vijećnik Lovro Mršić poručio da bi ih se trebalo više uključivati u projekte vezane uz djecu.

Lovro Mršić. Snimio Marko Posavec.

— Djeca su danas na trgu govorila o savršenom svijetu i mogli smo čuti mnogo ideja. Jedna od njih bila je da se više vozimo s biciklima, a pošto znamo da je Koprivnica grad bicikala taj problem smo već riješili. Onda, mogli smo čuti da djeca žele mir, a u Koprivnici smo svi sigurni pa ni po tom pitanju nemamo problema. Školstvo nam je super, imamo sve što nam treba – zadovoljan sam. Što se pak tiče kartica za Clash Royal, koje djeca žele, ili mačaka jednoroga, to su želje na drugom nivou koje ne možemo ostvariti. Imam i jednu malo lošiju stvar. Jedino što mi se ne sviđa je to da dok se otvara nešto za djecu, kao što je bilo igralište kod škole Antun Nemčić Gostovinski se ne zovu dječji gradski vijećnici. Mislim da bi se trebali zvati jer smo mi predstavnici djece i nas bi se najviše i trebalo pitati za mišljenje — rekao je Lovro.

Jakšić je njihove primjedbe uvažio te najavio da će od ove zime startati s programom kvalitetne prehrane i u koprivničkim područnim školama.

Obilježavanje Dječjeg tjedna u Koprivnici

Posted by Drava.info on Wednesday, October 4, 2017

 

zatvori