Četvrtak, 18. travnja 2024.

KAKO PREPOZNATI DAROVITE UČENIKE? Koprivničke škole uskoro će dobiti alate koji će im to olakšati

Kako bi koprivnički učenici s razvijenim vještinama i širokim znanjem ostvarili sve svoje potencijale, Grad Koprivnica u procesu je nabavke stručne opreme za identifikaciju darovite djece.

Riječ je o instrumentariju koji će dobiti sve tri osnovne škole na području grada, najavljeno je još početkom ljeta kada je Gradu odobren projekt “Znanje kao dar”.

— Kroz sam instrumentarij provodit će se psihološka testiranja naših učenika, a u tome će sudjelovati psiholozi iz svih koprivničkih osnovnih škola. U to će biti uključeni i vanjski stručni suradnici koji imaju dodatna saznanja o takvim projektima — rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Nabava standardnih matrica i WISC IV instrumentarija provest će se u okviru spomenutog projekta “Znanje kao dar” čija je vrijednost otprilike milijun kuna. Ciljna skupina su učenici trećih razreda osnovne škole, rekao je gradonačelnik i dodao:

— Cilj je identificirati darovite učenike i njihove specifične potrebe za daljnji iskorak u obrazovanju i na taj način davati jednu dodatnu podršku i jedan dodatan vjetar u leđa novim obrazovnim modelima i svemu onome što je potrebno ovoj zemlji ako želimo postati doista moderno, razvijeno i progresivno društvo.

Koprivničke osnovne škole “Đuro Ester”, “Braća Radić” i “Antun Nemčić Gostovinski” tako će s novim, individualnim programima doprinijeti sustavnoj skrbi i razvoju potencijala darovitih učenika u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima.

zatvori