Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Zavod za hitnu medicinu s tri nova vozila u potpunosti obnovio vozni park

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije ima tri nova, u potpunosti opremljena vozila – jedno za hitnu medicinsku pomoć i dva za sanitetski prijevoz.

— Vozila su nabavljena sukladno najnovijim standardima za njihovo opremanje — rekla je ravnateljica Zavoda Mirjana Hanžeković. — Moćemo reći da se ovom nabavom vozni park hitne medicinske službe kompletno obnovio. Od 2015. godine u nabavku vozila za hitnu pomoć uloženo je 3 milijuna kuna tako da naši timovi imaju kompletno nova vozila. Time se povećava kvaliteta zdravstvene skrbi za pacijente.

Za nova vozila izdvojeno je milijun i 40 tisuća kuna, većinom decentraliziranih sredstava. Novac je uglavnom osigurao osnivač Zavoda, Koprivničko-križevažka županija, a župan Darko Koren izrazio je osobito zadovoljstvo učinkovitošću sustava koji odnedavno objedinjuje hitnu službu i sanitetski prijevoz: — Mislim da je opravdanost ulaganja i ta nova organizacija nemjerljiva. Uspjeli smo dosegnuti razinu zdravstvene usluge primjerene prostoru i vremenu u kojem živimo.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija.

Tako Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije od danas više nema vozila starija od dvije godine. Da je to izuzetno važno, govori podatak da je samo u prvih šest ovogodišnjih mjeseci sanitetskim vozilima prevezeno 15.000 pacijenata. Sanitetska vozila godišnje prođu 50.000 km te ih treba zanavljati nakon 200.000 km, što je otprilike svake četiri godine.

Recimo i da županijski Zavod za hitnu medicinu trenutno raspolaže sa šest vozila za hitnu pomoć i 18 za sanitetski prijevoz, što za sada u potpunosti zadovoljava potrebe ovdašnjih građana. U tijeku je i 100.000 kuna vrijedna nabava zaštitne opreme za djelatnike Zavoda, te nove medicinske opreme.

zatvori