Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Zahvaljujući Podravkinim volonterima, na igralištu u parku sad se mogu ljuljati i djeca u invalidskim kolicima

Na igralištu u koprivničkom gradskom parku od sada se mogu igrati i djeca s invaliditetom.

I to zahvaljujući Udruzi volontera Podravke “Puls”, koja je u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice, u sklopu humanitarne akcije “Ljuljanje bez granica”, prikupila novac i kupila ljuljačku prilagođenu djeci u invalidskim kolicima.

Akcija je počela u veljači ove godine, a novac se prikupljao na raznim manifestacijama održanim u Koprivnici, Virju i Đurđevcu, ali i unutar Podravke.

– Potreba za ravnopravnošću, jednakim mogućnostima za sve građane, a prvenstveno djece, dovela je do ove akcije kojom će se svoj djeci omogućiti ljuljanje bez poteškoća.

Udruga volontera Podravke – PULS ovim se putem zahvaljuje svim građanima koji su dobrovoljnim prilogom sudjelovali u akciji i tako pomogli da razveselimo mališane s teškoćama u razvoju i omogućimo im ljuljanje bez granica – poručili su iz Udruge.

U suradnji s Gradskom upravom ljuljačka se postavila na novo koprivničko igralište u gradskom parku.

Prilagođena je djeci u invalidskim kolicima koja se sa svojim pomagalom mogu, bez fizičkog podizanja i pomoći drugih, dovesti na ljuljačku preko rampe i uživati u jednoj od omiljenih dječjih igara. Nosivost ljuljačke je 70 kg.

Svečano otvorenje ljuljačke namijenjene djeci s invaliditetom bit će u četvrtak u 16 sati.

zatvori