Utorak, 16. travnja 2024.

UPISI NA SJEVERU Velik interes za preddiplomske studije, mjesta na diplomskima još ima

Sudeći prema upisima na preddiplomske studije, mladi ljudi prepoznali su Sveučilište Sjever, Centar studija Koprivnica, kao kvalitetno mjesto za svoje obrazovanje.

Upise, koji su završili jučer, ocijenio je prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša:

— Što se tiče preddiplomskih studija, jako smo zadovoljni upisom. Upisali smo 157 studenata za sada. Ovih će dana biti još nešto prijelaznika. Upisi su bolji nego prošle i pretprošle godine. Mislim da s preddiplomskim studijskim programima možemo biti zadovoljni.

Mario Tomiša. Snimio Marko Posavec.

Prema upravo završenim upisima, zanimanje studenata poraslo je za studije poslovanja i menadžmenta te za medijski dizajn, dok je nešto manje studenata nego dosadašnjih godina upisalo studij novinarstva. No, kad se sve zajedno zbroji, upisano je više studenata nego proteklih godina, kaže prorektor Tomiša i ističe da se u Koprivnici prvi puta upisuju studenti i u diplomske studije:

— Prvi puta ove godine upisujemo diplomske studije. Polako se puni. Mjesta za sad ima i za redovne i za izvanredne studente tako da pozivam sve zainteresirane da se što prije jave.

U Koprivnici tako upisuju studente u diplomske studije novinarstva, medijskog dizajna, ambalaže i održive mobilnosti i logistike. Na raspolaganju je 190 mjesta – 82 za redovne i 108 za izvanredne studente.

zatvori