Četvrtak, 25. travnja 2024.

TREĆI REMI U NIZU Slaven Belupo i Lokomotiva podijelili bodove u utakmici bez golova i velikih šansi

Nogometaši Slaven Belupa upisali su i treći remi u nizu. Nakon dva puta po 1:1 u susretima s Osijekom i Rijekom, danas su Farmaceuti odigrali 0:0 na gostovanju u Zagrebu kod Lokomotive. Utakmica se igrala u sklopu 11. kola Prve hrvatske nogometne lige.

Trener koprivničkog prvoligaša Željko Kopić na teren je poslao trenutno najjaču postavu. Tek bi zdravi Ivanovski upao u prvih 11, ali on još uvijek radi po posebnom programu nakon ozljede trbušnog zida.

Farmaceuti su u susret ušli nakon šest prvenstvenih utakmica bez pobjede, iako su u posljednja dva kola, protiv Osijeka i Rijeke, odigrali dobre utakmice. Zanimljivo je bilo vidjeti u sastavu Lokomotive dva ‘dojučerašnja’ igrača Slavena Marija Burića i Gordana Barića koji su od početka susreta zaigrali za Lokomotivu.

U prvom poluvremenu gledali smo utakmicu bez šansi. Ni jedna ni druga ekipa nisu ozbiljnije zaprijetile protivničkim vratima te se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 0:0. Već na odmoru trener Kopić ostavio je Purića u svlačionici, a uveo je mladog Rebernika.

U nastavku susreta gledali smo gotovo istu igru kao i u prvom poluvremenu. Do 70. minute tek je dva puta zaprijetila Lokomotiva, a za Slaven je minutu kasnije pokušao zabiti Bouadla, ali njegov udarac je lagano ukrotio domaći golman.

Do kraja utakmice nismo vidjeli niti jednu konkretnu priliku. Borbena utakmica završila je bez pogodaka, a nekako je bio dojam da su obje momčadi bile zadovoljne bodom i orijentirane da ne prime, a ne da zabiju gol. Slaven je tako došao do 13. boda na svom kontu i ostao petoplasirana momčad Prve lige nakon nepotpunog 11. kola.

U idućem kolu nogometaši Slaven Belupa ugostit će na koprivničkom Gradskom stadionu zaprešićki Inter, a utakmica će se igrati 15. listopada jer slijede dva tjedna stanke zbog obaveza hrvatske reprezentacije.

Sastav Slaven Belupa: Marković – Međimorec, Musa, Katić – Purić, Vidović, Bistrović, Goda, Bouadla, Pejić, Trebotić. Još su igrali: Rebernik, Kendeš i Jovičić. Trener: Željko Kopić.

zatvori