Srijeda, 27. ožujka 2024.

SVJETSKI DAN SRCA Koprivničku Gradsku vijećnicu večeras će obasjati svjetlo crvene boje

Koprivnička Gradska vijećnica večeras će biti osvijetljena svjetlom crvene boje. Tako će se pridružiti gradovima diljem svijeta koji obilježavaju današnji Svjetski dan srca.

Kako su objavili na službenoj gradskoj stranici, obilježavanje toga dana svake godine ima različitu tematiku odražavajući ključna pitanja i teme koje se odnose na zdravlje srca.

Obilježavanjem Svjetskog dana srca želi se osvijestiti pučanstvo o značenju kardiovaskularnih bolesti kao vodećeg uzroka smrti u svijetu s ciljem prepoznavanja čimbenika rizika za nastanak tih bolesti, njihova kontrola te prevencija nastanka bolesti i smanjenje smrtnosti.

Ovogodišnji slogan pod kojim se održavaju brojne aktivnosti u vezi Dana srca je “Nahranite svoje srce, pokrenite svoje srce, volite svoje srce i PODIJELITE ENERGIJU”.

Više o tome građani će imati prilike doznati sutra, u subotu, jer će od 10 sati na središnjem gradskom trgu, u blizini fontane, biti postavljen štand s kojega će volonteri i aktivisti dijeliti građanima edukativni materijal o zdravlju srca.

zatvori