Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Najbolji županijski svinjogojci: Do ovakvog uspjeha dolazi se samo uz puno rada, učenja i usavršavanja

Osvojivši glavne nagrade, svinjogojci iz Koprivničko-križevačke županije Branko Dulikravić, Valentin Rumek, Ivica Kos i Mladen Čižmešinkin postigli su na 25. jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu zapažene rezultate.

Stoga je prijem njima u čast jutros u koprivničkom sjedištu Županijske uprave održao župan Darko Koren sa suradnicima. Svjestan teškoća u kojima je hrvatska poljoprivreda, Koren je istakao da su svi oni primjer drugima da je uspjeh u tom poslu ipak moguć:

— Htio sam, zajedno sa svojim suradnicima, dati podršku prije svega vama, a onda i svima onima koji se ozbiljno bave poljoprivredom. Poljoprivreda je postala grana gospodarstva kojom se ne može baviti, rekao bih, iz hobija i očekivati velike rezultate. Poljoprivreda je postala takva gospodarska disciplina u koju treba ulagati i znanje i novac i trud i ne očekivati da će se to baš brzo vratiti.

Izvor: kckzz.hr

Jedan od nagrađenih svinjogojaca je Valentin Rumek iz Gabajeve Grede, devet godina za redom nosi iz Gudovca prve nagrade za uzgoj landrasa. Uz kontinuirani dugogodišnji rad, za postizanje vrhunskih rezultata važno je i učenje, istakao je:

— Samo puno učenja, puno rada, puno usavršavanja. Bez toga ništa. Ako nisi tome posvećen na takav način, ovakav rezultat ne može doći.

Rumek je u ime svojih kolega svinjogojaca istakao i veliku potporu obitelji, koje, kad oni odlaze na edukacije, preuzima punu brigu oko svinja koje uzgajaju.

Što su osvojili naši svinjogojci?

Nerast Branka Dulikravića iz Velikih Sesveta proglašen je šampionskim grlom.
Nerast Valentina Rumeka iz Gabajeve Grede osvojio je prvo mjesto u kolekciji nerasta pasmine landras.
Nazimice Ivice Kosa iz Finčevca osvojile su prvo mjesto u kolekciji nazimizica dok je nerast Mladena Čižmešinkina iz Medvedičke osvojio prvo mjesto u kolekciji nerasta terminalnih pasmina.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori