Srijeda, 24. travnja 2024.

Stigle prve prijave za sufinanciranje udžbenika, u Gradu očekuju velik interes

Koprivnička Gradska uprava zaprimila je u prva dva dana četrdesetak prijava za sufinanciranje školskih udžbenika osnovnoškolcima s područja našeg grada.

S prikupljanjem zahtjeva za sufinanciranje Grad je započeo jučer, rekla nam je glasnogovornica Ivana Ledinski-Cvetković. — Prvoga dana javilo nam se, što putem maila, što osobno, dvadeset roditelja odnosno primili smo dvadeset zahtjeva. Danas smo dobili još petnaestak.

S obzirom na to da na subvenciju imaju pravo svi koprivnički osnovnoškolci, u Gradskoj upravi očekuju velik odaziv roditelja na ovaj poziv.

— Prošle godine sufinancirano je 698 naših učenika i za tu potrebu utrošeno je oko 327 tisuća kuna. Ove godine u proračunu je osigurano 362 tisuće kuna, a ukoliko bude veći interes naravno ta sredstva će se povećavati — govori glasnogovornica.

Za učenike nižih razreda udžbenici se sufinanciraju u iznosu od 60 do 600 kuna, za učenike petog i šestog razreda od 100 do 1.000 kuna, a sedmog i osmog od 120 do 1.200 kuna.

Prijave se zaprimaju do 1. listopada u Gradskoj upravi na Zrinskom trgu. Gradska administracija građanima je za ovu potrebu na raspolaganju svakog radnog dana jedan sat dulje – do 17 sati. Osim toga, prijavu možete poslati mailom ili poštom na adresu koprivničke Gradske uprave.

zatvori