Srijeda, 27. ožujka 2024.

STRAVA U KOPRIVNICI ‘Psi su bili u vodi i blatu, a jednoga smo našli obješenog na ogradi…’

Koprivnička aktivistica za prava životinja Maja Gašparić ovih se dana na svom Facebook profilu požalila na zlostavljanje životinja koje se odvija u Koprivnici.

Maja je, naime, optužila Jasnu Stubičar da drži životinje u neadekvatnim i neprimjerenim uvjetima. Štoviše, njezinu je kuću u Ivanjskoj ulici nazvala kućom strave.

Riječ je o priči koja se već dugo provlači Koprivnicom, bez rješenja na vidiku. Prije nešto više od godinu dana Jasna je, nakon intervencije Veterinarske inspekcije, dio životinja preselila na druge lokacije u Koprivnici i okolici.

Sve to traje već 15-ak godina, piše Maja Gašparić. “Pse je držala na lancu od pola metra često bez vode i hrane. Nikada ih nije puštala! Ženke su bile parene na lancu od drugih pasa koji su ulazili u dvorište te se i tako štenile. Naše molbe i molbe veterinara da se sirotice besplatno steriliziraju odbijala je argumentirajući da to nije prirodno. Mačke je zatvarala u tamne podrume i tako ih mučila. U vrijeme tjeranja stavljala ih je male sanduke i pokrivala ih poklopcima. U izmetu i mokraći provodile su svoje dane.”

Uslijedile su brojne prijave nadležnim službama, ali bez rezultata, a i neki pomaci koji su napravljeni nisu dugo potrajali. “Jedno smo štene udomili u krasan dom, no ona je daljnju suradnju s nama prekinula. Štenci koji su u kolovozu 2016. došli na svijet, u siječnju 2017. su nestali.”

Najstrašnije od svega, piše Maja, jest da je devet pasa držala u otvorenim boksevima u polju. “Uvjerili smo se da je ta strava istina. Više puta smo obilazili teren i pokušavali s njom razgovarati, no sve je ostalo isto. Po našem saznanju, pse sada ima na tri lokacije i obilazi ih biciklom, neredovito pa je često nema i po dva dana.”

Situacija je eskalirala nakon nedavnih kiša. U Majinoj objavi stoji kako su 19. rujna izašli na teren i “sve je plivalo pod vodom, jednog smo psa našli obješenog na ogradi boksa dok su štenci doslovno bez ikakvog zaklona stajali u blatu i vodi”.

Vlasnica je došla nakon dva sata, oslobodila psa koji je visio te otišla bez komentara, piše Maja. “Vlasnik zemljišta koji nam se javio poslije 22 h oslobodio je štence iz te vode i odveo k sebi. Bili smo spremni preuzeti štence koji su nam i bili obećani s njegove strane no nažalost situacija se naglo okrenula i rečeno nam je da ih mučiteljica ne da te ih je odvela na nepoznato mjesto.”

LJUDI DIJELITE! POMOZITE!
19.09.2017. JASNA STUBIČAR
KUĆA STRAVE- NAZVALI SMO TAKO PROŠLE GODINE Kako bi sve upoznali…

Posted by Maja Gašparić on Wednesday, September 20, 2017

 

zatvori