Srijeda, 24. travnja 2024.

SLAVKO TUCAKOVIĆ U RATNOJ ŠKOLI: Uvijek ću biti na raspolaganju tamo gdje me trebaju

Glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske, Koprivničanac Slavko Tucaković, pohađa Ratnu školu kamo ga je poslao ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić.

Ratna škola “Ban Josip Jelačić” djeluje u sklopu Hrvatskog vojnog učilišta. Riječ je o najvišem vojnom usavršavanju, a osim Hrvata na njemu se educiraju i polaznici iz drugih država iz regije, trenutno čak i iz Njemačke. Škola koju pohađa Tucaković traje do lipnja iduće godine, a osim predavanja na Vojnom učilištu predviđene su i vježbe te studijska putovanja, rekao je Dravi.info Tucaković te istakao:

— Hvala mom ravnatelju koji me poslao na usavršavanje, posebno na području strateškog upravljanja, nacionalne sigurnosti i vođenja većih intervencija, odlučivanja prije svega u strateškom smislu. Ovo iznimno mnogo znači za hrvatsko vatrogastvo, ali i za sve druge službe kod upravljanja u velikim nesrećama i katastrofama.

Na upit gdje se vidi nakon završetka Ratne škole, Tucaković je rekao:

— Ostat ću i dalje ovakav kakav jesam: uvijek spreman biti na raspolaganju tamo gdje me trebaju. U svakom slučaju, ostat ću prvenstveno u vatrogastvu, ali i u cijelom sustavu Civilne zaštite.

Polaznici Ratne škole imaju svaki dan nastavu, četiri do šest sati. U Vojnom učilištu imaju osiguran smještaj i prehranu, a obvezama usprkos, Tucaković je uvjeren da neće zapostaviti svoje obveze u lokalnom nogometu:

— Što se tiče lokalnog nogometa, još ću više moći raditi! Vjerujem da ću, bude li trebalo, imati prilike svaki dan doputovati doma. To znači da ću imati prilike još više se posvetiti lokalnom nogometu, svojim dečkima u Nogometnom klubu Koprivnica, ali i u Županijskom nogometnom savezu.

Ratna škola koju pohađa Slavko Tucaković traje do lipnja iduće godine. Neslužbeno doznajemo da on nije jedini Koprivničanac u ovoj generaciji. Priliku za dodatno obrazovanje dobio je i Miroslav Puž, voditelj Službe za unaprjeđenje rada i razvoj policije, glavni policijski savjetnik.

zatvori