Četvrtak, 25. travnja 2024.

FARMACEUTI PROTIV OSIJEKA Kopić: Greške koje radimo pred našim golom ne pripadaju ovoj razini nogometa

Pred nogometašima Slaven Belupa zahtjevan je tjedan. Sutra će na koprivničkom Gradskom stadionu u sklopu devetog kola Prve HNL ugostiti Osijek, u srijedu će gostovati u Zmijavcima kod Croatije u 1/16 finala Kupa, a idućeg vikenda bit će domaćin Rijeci u novom prvoligaškom dvoboju.

U analizi prošlih utakmica trener Željko Kopić istaknuo je dva velika problema. Prvi je realizacija, a drugi su greške u obrani.

— Realizacija nam je bila problem u prvih osam kola. Segment je to igre u kojem moramo biti bolji. Također, greške koje radimo pred našim golom, kako sam rekao poslije utakmice u Puli, ne pripadaju ovoj razini nogometa i očekujem da igrači u tim situacijama puno kvalitetnije reagiraju — rekao je Kopić.

Istaknuo je trener Slaven Belupa da je vrijeme da se, kako je sam rekao, glave pojedinih igrača koje su bile napunjene sa svim i svačim poslože.

— Svi igrači koji su ovdje kvalitetu imaju, ali kad si mladi igrač onda ima puno faktora koji te mogu poremetiti i koji mogu tvoju kvalitetu dovesti u nestabilno stanje jer mentalno nisi pripremljen. Eventualni transferi, ove i one priče, eventualna nezadovoljstva, porazi, razdoblja bez zabijenog gola… Puno je faktora s kojima se moraš nositi. Priprema za svaku utakmicu mora se vratiti na najvišu razinu, moramo ići od treninga do treninga, od utakmice do utakmice, na najvišoj mogućoj razini i maknuti priče i pričice od i oko sebe jer je to osnovni preduvjet za sve — objasnio je Kopić.

Strateg Farmaceuta rekao je kako je prošlo dovoljno vremena da se počnu podvlačiti prve crte: tko je došao s razlogom u Slaven, a kome je ova razina ipak previše.

Niz od četiri loša rezultata kumovao je lošijom atmosferom u klubu i oko njega, ali sigurno bi se sve brzo zaboravilo kada bi Slaven sutra svladao Osijek.

— Uvijek igraš da pobijediš, ali za svaku pobjedu i rezultat treba ostvariti kvalitetne preduvjete. Kada imaš solidno visoke igrače, jake u skoku u momčadi, a u Puli i Maksimiru primiš golove iz prekida, to govori da u tim situacijama nije najveća moguća razina davanja. Razina koncentracije, davanja i reakcije u takvim situacijama mora biti kvalitetnija, a kada te stvari budu bolje onda ćemo imati i bolje preduvjete da dobijemo utakmicu — zaključio je Kopić.

Što se tiče igračkog kadra, za sutrašnju utakmicu trener Kopić neće moći računati na ozlijeđene Ivanovskog, Šarliju i Jovičića, dok će o igračima koji imaju manje probleme odlučiti nakon posljednjeg treninga.

Utakmica Slavena i Osijeka igrat će se u subotu na koprivničkom Gradskom stadionu s početkom u 17 sati.

zatvori