Četvrtak, 28. ožujka 2024.

SLAVEN U PULI Kopić: Pokušat ćemo se nametnuti, ne zabrinjava me broj postignutih pogodaka

Nogometaši Slaven Belupa u petak će u sklopu 8. kola Prve hrvatske nogometne lige gostovati u Puli kod posljednjeplasirane momčadi prvenstva, Istre 1961.

Farmaceuti u posljednja tri kola imaju tek jedan osvojen bod, a posebno ‘boli’ gubitak dva boda u prošlom kolu protiv Rudeša kada je koprivnički prvoligaš imao gol prednosti i dva igrača više samo nekoliko trenutaka prije kraja susreta.

Što se tiče sutrašnje utakmice, Slaven Belupo će igrati protiv momčadi koja je osvojila tek dva boda u sedam prvenstvenih kola. Ono što navijače najviše zabrinjava je neefikasnost Farmaceuta koji su postigli tek šest pogodaka, samo dva više od Istre.

— Mislim da smo na dosadašnjim gostovanjima pokazali da možemo igrati dobar nogomet i očekujem da ćemo takav gard imati i u Puli. Svjesni smo da je Istri svaka iduća utakmica kvalifikacijska, ali to ne remeti naš plan i ideju. Pokušat ćemo se nametnuti i napraviti sve da dođemo do pozitivnog rezultata — rekao nam je trener Slaven Belupa Željko Kopić te se dotaknuo i broja postignutih pogodaka.

— Što se tiče efikasnosti, imali smo utakmice u kojima smo imali jako dobre situacije i prilike koje nismo realizirali. Radit ćemo na tome da imamo još više takvih prilika i naravno da napadači imaju veći postotak realizacije. Nisam zabrinut jer mislim da imamo dobar napadački potencijal i kada se “poslože kockice” sve će doći na svoje — zaključio je Kopić.

Što se tiče sastava, u Pulu ne putuju ozlijeđeni Ivanovski, Jovičić i Šarlija, a upitan je i Bouadla. U odsustvu najboljeg igrača koprivničkog prvoligaša Ivanovskog velika će očekivanja biti od napadača Pere Pejića.

— Svaki pozitivan rezultat, pobjeda ili neriješeno, bih prihvatio. Respektiramo Istru, bez obzira na njeno bodovno stanje. Pripremili smo se dobro i dat ćemo maksimum da dođemo do bodova. Što se tiče mene, od kad sam se vratio sve je super. Adaptirao sam se na ekipu, na trenerove fizičke i taktičke zahtjeve i smatram da sam blizu svog maksimuma — rekao je Pejić.

Utakmica Slaven Belupa i Istre igrat će se sutra u Puli s početkom u 18 sati.

zatvori