Četvrtak, 28. ožujka 2024.

ROTOROVCI VOZILI ČAK ŠEST SATI Tomislav Lončar Picek: Veliki motiv su mi supruga, klinci i ljubav prema biciklizmu

Vozači Biciklističkog kluba Rotor, Tomislav Lončar, popularno zvani Picek, Renato Ciler i Antonio Ciler, prošle su nedjelje u Krapini vozili brdsko-biciklistički maraton pod nazivom “Neandertalka 2017.”

Maraton je organiziran u sklopu Tjedna kajkavske kulture, u organizaciji Kluba alternativnih sportova Krapina. Vozile su se dvije dužine staze, kraća od 33 km i 800 metara ukupnog uspona i duža od 70 km i 2000 metara ukupnog uspona.

Rotorovci, koji su imali probleme s kvarovima te vjetrovitim i prohladnim vremenom, hrabro su odabrali veliku trasu koja je vodila kroz prekrasan krajolik, a ukupno im je trebalo šest sati da dođu do cilja.

Tomislav Lončar

– Na momente je bilo jako hladno, pa vjetrovito, pa toplo, tako da nismo ni sami znali kako se odjenuti za utrku. Zagorski bregi su se na momente činili kao da okomito stoje jer su se usponi mijenjali od 17% do 20% i činili su se kao da nemaju kraja. Zaista je bila zanimljiva i teška utrka uz prekrasan krajolik. Uz malo više pripreme vraćamo se i dogodine – rekao nam je Tomislav Lončar Picek.

Unatoč svim nedaćama, lošem vremenu i kvarovima, Rotorovci su završili utrku i tako na najljepši mogući način predstavili svoj klub, grad i županiju.

– U svim utrkama, a posebno ovakvim, važno je pronaći veliki motiv. Moji su moja supruga, klinci, ljubav prema biciklizmu i prirodi, ali i moja bolest, multipla skleroza koja me prati već 17 godina i kojoj ne dam da me nadjača. Kada mi je najteže, na najstrmijem brijegu, iz svega toga pronađem ‘truc’ i dam zadnji atom snage da završim utrku jer natrag nema. Svaka moja utrka, svaki moj preklačeni brijeg je moja pobjeda – rekao je popularni Picek.

IZVOR: BK ROTOR
IZVOR: BK ROTOR
zatvori