Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Više od dvije tisuće osnovnoškolaca zajedničkim je prvim satom otvorilo novu školsku godinu

Svi koprivnički osnovnoškolci osim prvašića okupili su se danas prijepodne u sportskoj dvorani Gimnazije ‘Fran Galović’ kako bi zajedničkim prvim satom započeli novu školsku godinu.

Riječ je o projektu koji je Gradska uprava uvela prošle godine, podsjetio je gradonačelnik Mišel Jakšić. — Cilj nam je i ove godine da stvorimo jednu dobru vibru, pozitivnu priču, jedan pozitivan duh oko naših osnovnih škola u gradu Koprivnici i oko samog Grada Koprivnice. Doista je predivno vidjeti danas sve naše osnovnoškolce ovdje, blizu smo rekorda dvorane, i mislim da na taj način stvaramo osjećaj pripadnosti nečemu što je veće od svakoga od nas, a to je definitivno naš grad, naša Koprivnica.

U dvorani se okupilo više od dvije tisuće osnovnoškolaca; nedostajali su jedino prvašići. — Prvašićima je ovaj dan veliko uzbuđenje, kao i njihovim roditeljima, djedovima i bakama, tako da oni nisu ovdje s nama — rekao je Jakšić, dodavši kako će sve prvašiće obići u njihovim razredima.

Snimio Marko Posavec.

Istaknuo je i kako ga posebno raduje da je Koprivnica jedina u Koprivničko-križevačkoj županiji, a i među rijetkima u Hrvatskoj, koja ima porast broja prvašića. — Danas vidimo da smo jedan od rijetkih gradova u ovoj zemlji koji ima taj rast. To je nešto što nas puni ponosom, što nam govori da smo na dobrom putu, da Koprivnica ima dobar društveni standard koji nam onda omogućuje i značajnije gospodarske iskorake koji su nam vrlo važni. Svakako moram naglasiti da smo ponosni na sve što smo odradili i pripremili ovog ljeta, drago mi je i da smo u RTL-ovom istraživanju završili među 10 gradova i županija u ovoj zemlji koji najviše izdvajaju za osnovnoškolce. Tu su naravno naše besplatne bilježnice, subvencionirani udžbenici na koje svi imaju pravo, besplatan đački prijevoz, asistenti u nastavi koji nam omogućavaju da pružimo ruku pomoći onima kojima možda život nije dao jednake uvjete od samog početka… Još puno toga bismo mogli nabrojiti, ali puno toga pripremamo i za vrijeme koje je pred nama — zaključio je gradonačelnik.

Okupljenim školarcima Jakšić je poželio sretnu i uspješnu novu školsku godinu, Podravka ih je počastila linoladom, a nakon toga su ih zabavljale mlade koprivničke glazbene zvijezde u usponu Eric VidovićLucija ĐakovićMihael KukelščakRafaela Čuni.

 

Počinje zajednički prvi školski sat

Posted by Drava.info on Monday, September 4, 2017

 

zatvori