Srijeda, 17. travnja 2024.

FOTO Župan Koren primio najbolje podravsko-prigorske orače, Saša Višak odlazi na svjetsko prvenstvo u daleku Keniju

Župan Darko Koren jutros je u županijskom sjedištu u Nemčićevoj primio najbolje podravsko-prigorske orače koji su osvojili ekipno prvo mjesto na državnom natjecanju.

Postigli su to Saša Višak i Zoran Radiček na 15. po redu nacionalnom oračkom natjecanju održanom u Kupinečkom Kraljevcu. Pojedinačno, Saša iz Kamenice plasirao se na drugo mjesto u kategoriji plugova ravnjaka, dok je Zoran iz Šoprona bio treći u kategoriji plugova premetnjaka.

Njihov domaćin župan Darko Koren čestitao im je na rezultatima.

— Ove discipline u kojima se vi natječete su nama vrlo važne, a rezultati koje postižete svima nama omogućuju da prezentirate i promičete ovaj naš prostor Podravine i Prigorja i šire, što govori da smo mi zaista prostor gdje je poljoprivreda jako bitna grana gospodarstva.

Saša Višak i Zoran Radiček. Snimila Sonja Barčanec.

Saša Višak bio je prvak u svojoj kategoriji 2015. i 2016. godine pa će tako u prosincu predstavljati Hrvatsku na 64. svjetskom natjecanju u oranju u dalekoj Keniji. Ipak, nije u potpunosti zadovoljan rezultatom koji su ove godine postigli na državnom natjecanju.

— Ove godine se nismo baš pokazali u najboljem svjetlu, moglo je biti i bolje, ali obećavamo da će sljedeće godine biti bolje i da ćemo opravdati sav taj trud i vašu podršku — skromno je rekao Saša.

Spomenimo da je Županija kao i prethodnih godina financijski podržala županijsku Udrugu orača, a taj novac iskorišten je za opremanje plugova.

Darko Novotni. Snimila Sonja Barčanec.

— Moramo biti zadovoljni što imamo natjecatelje u obje kategorije plugova koji se bore za prva tri mjesta. Zato smo i osvojili prvo mjesto kao ekipa. Nijedna županija nema kandidate u obje kategorije kao što naša ima — zaključio je predsjednik Udruge orača KKŽ Darko Novotni.

zatvori