Utorak, 23. travnja 2024.

PONOVNO U VRTIĆIMA U Tratinčici se od ove godine uči i engleski jezik

Počela je nova vrtićka godina. Iako se školarci tek od ponedjeljka vraćaju u klupe, oni najmlađi na mjesto igre i učenja ponovno su krenuli danas, 1. rujna.

Tek nekoliko vrtića s našeg područja s radom će započeti u ponedjeljak – koprivnički Smiješak, COOR Podravsko sunce te legradski Dabrić.

Ostali dječji vrtići danas su spremno dočekali novu vrtićku godinu, a da bi djeci boravak ove jeseni bio što ugodniji radilo se i na različitim popravcima.

Tako su u Dječjem vrtiću Tratinčica izmijenjene podne obloge te je ponovno osposobljena dvorana koja nije bila u funkciji deset godina.

Od ravnateljice Tratinčice Ide Šipek saznali smo da je u novu vrtićku godinu upisano 184-ero novih mališana – 96 najmlađih (jasličara) i 88 velikih vrtićaraca.

Kako se sve veći broj vrtića diljem Hrvatske počinje boriti s nedostatkom mjesta, pitali smo ravnateljicu Šipek kakvo je stanje u Dječjem vrtiću Tratinčica.

— Trudili smo se složiti uvjete da primimo što više djece. Nažalost, uvijek je tu manji dio djece koji ostaje na listi čekanja jer je interes zaista velik. Najveći nam je problem s jaslicama i s djecom mlađe vrtićke skupine.

A kad pričamo općenito o Koprivnici, ravnateljica Šipek dodaje: — Mislim da roditelji u našem gradu mogu biti sigurni kada je u pitanju smještaj djece u dječje vrtiće iz razloga što stvarno mogu reći da svi vrtići prate sve suvremene pedagoške spoznaje i u skladu s njima planiraju i organiziraju razvoj svojih ustanova.

Novitet kojim se Tratinčica može pohvaliti je cjelodnevno učenje stranog jezika koje je najavljeno još u veljači ove godine. Tako će vrtićarci u Tratinčici moći učiti engleski jezik.

— Jako sam vesela što krećemo s time, iako smo se ispočetka malo bojali. Roditelji su pokazali velik interes za ovaj program tako da je kompletno popunjena mješovita grupa od 20 mališana — zaključila je ravnateljica Šipek.

zatvori