Petak, 19. travnja 2024.

Pet modnih zapovijedi za korak bliže dobrom stilu

Modno osvježenje uz trikove i savjete donose vam sestre blogerice Dunja i Maja Mutavdžija s bloga beseenbepopular.com.

Novi trendovi u svijetu mode neprestano dolaze, no postoje određena pravila ili, možemo ih nazvati, “modne zapovijedi” uz koje ćete ostati kraljica stila bez obzira na sve nadolazeće promjene. Pomoću ovih pet modnih zapovijedi ovladat ćete ulicama svoga grada i bez puno truda prilagoditi se svim modnim promjenama.

1. Uložite u klasične komade odjeće

Ovo je, može se reći, jedna od najvažnijih modnih zapovijedi. Nitko ne voli svoj novac trošiti uzalud i bez obzira na to kakvi su trenutni trendovi, klasični komadi odjeće se u sve mogu vrlo lako uklopiti. Jednobojna crna ili bijela majica, jednostavne traperice, mala crna haljina i bijela košulja samo neki su od klasičnih, bezvremenskih odjevnih predmeta koji nikada neće izaći iz mode, a vrlo lako se kombiniraju s drugim odjevnim predmetima.

2. Upoznajte svoju građu tijela

Svi smo mi različiti i neki odjevni komadi, iako na jednoj osobi izgledaju izvanredno, na nekima će možda biti potpuni promašaj. Odjeća u potpunosti može promijeniti izgled, kako na bolje tako i na gore. Kako bismo izbjegli modne katastrofe, potrebno je dobro upoznati svoje tijelo i birati odjevne komade svojstvene vlastitoj građi tijela. Pomoću odjeće lako možemo istaknuti najbolje dijelove tijela te prekriti sve nedostatke.

beseenbepopular.com

3. Obratite pozornost na modne dodatke

Modni dodaci ključan su element dobrog izgleda. Ponekad će odjevna kombinacija izgledati u potpunosti drugačije ukoliko ju samo nadopunite određenim modnim dodacima. Modni dodaci se mijenjaju ovisno o trendovima, no ključni su za ostvarivanje idealne kombinacije. Ukoliko smatrate da niste sigurni oko odabira pravilnih dodataka, uvijek možete igrati na sigurno i odabrati ručni sat ili jednostavne naušnice.

4. Ne otkrivajte previše istovremeno

Ova zapovijed je poprilično poznata i govori o starom pravilu koje nalaže da ukoliko otkrivate noge, trebali biste prekriti dekolte i ruke te obratno, ukoliko naglašavate dekolte, ruke ili leđa, trebali biste izbjegavati minice i kratke hlačice. Previše otkrivene kože u većini slučajeva izgleda poprilično neukusno. Iako na sebi nosite trendi odjevne komade, koji u kombinaciji možda ipak otkrivaju previše, naglasak više nije na vašem stilu i pažnja se usmjerava na dijelove vašeg tijela.

beseenbepopular.com

5. Osjećajte se ugodno u onome što nosite

Temelj dobrog stila je u neverbalnom govoru tijela, tj. u samopouzdanju koje iz vas isijava dok nosite određenu odjevnu kombinaciju. Ako se ne osjećate ugodno u onome što nosite, to će se na vama i vidjeti. Nije bitno nosite li najjeftiniju ili najskuplju odjeću, važno je kako tu odjeću nosite. Ako se vi sami ne osjećate sjajno u onome što nosite, tada to nije ni vrijedno nošenja.

Tekst: Dunja i Maja Mutavdžijabeseenbepopular.com

zatvori