Četvrtak, 18. travnja 2024.

NASTAVLJEN NEGATIVAN NIZ Slaven u Puli upisao treći poraz u posljednje četiri utakmice

Nogometaši Slaven Belupa ni u četvrtoj utakmici u nizu nisu uspjeli doći do pobjede. Štoviše, u osmom kolu Prve hrvatske nogometne lige upisali su poraz na gostovanju u Puli kod Istre rezultatom 1:0.

Jedini pogodak na utakmici bio je djelo Hadžića u 44. minuti. U prvom poluvremenu domaćin je bio bolji takmac na terenu, a to mu se i isplatilo pred sam kraj poluvremena. Imala je Istra još jednu veliku priliku nakon greške obrane Slavena, ali to nije uspjela iskoristiti.

U drugom poluvremenu vidjeli smo bolji Slaven, pogotovo u posljednjih 20-ak minuta kada je stisnuo Puljane u svoju polovicu. Ipak, koprivnički prvoligaš nije uspio doći do izjednačenja.

Bistrovićev udarac završio je tik pored vratnice, dok se Pejić u dvije odlične situacije jako loše snašao. Prvo je na otprilike 12 metara od gola gostiju vrlo loše primirio loptu prsima, iako je bio neometan, pa mu je golman “ušao u šut” i obranio, a pred sam kraj utakmice povratnu loptu Tatara nije uspio usmjeriti prema golu.

Četvrta je ovo u nizu utakmica bez pobjede za Farmaceute. Samo jedan bod u posljednja četiri kola itekako je zabrinjavajući, a mnogima na pamet pada prošla sezona kada je Slaven odlično startao u sezonu, a zatim je uslijedila velika “crna rupa”.

Porazom u Puli Slaven je ostao petoplasirana momčad prvenstva s deset osvojenih bodova, a u idućem kolu čeka ga još jedan težak zadatak, naime, na koprivničkom Gradskom stadionu gostovat će Osijek.

 

ISTRA 1961 – SLAVEN BELUPO 1:0 (Hadžić 44′)
PULA Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 911

Istra 1961(3-4-3): Ivušić – Hadžić, Escoval, Bertoša – Kitanovski, Vojnović, Mitrevski, Kokorović – Gotal, Jelavić, Ofosu. Trener: Darko Raić-Sudar.

Slaven Belupo(3-4-3): Marković – Katić, Musa, Međimorec – Purić (Tatar), Vidović, Bistrović, Vrljičak (Goda), Kendeš (Arap), Pejić, Bogojević. Trener: Željko Kopić.

Strijelci: 1:0 – Hadžić (44).

Sudac: Ivan Vučković (Zagreb) Pomoćnici: Ambrinac, Mandir. Četvrti sudac: Pečarić. Delegat: Rukavina.

zatvori