Petak, 19. travnja 2024.

MODA Kako bezbolno nositi visoke potpetice?

Modno osvježenje uz trikove i savjete donose vam sestre blogerice Dunja i Maja Mutavdžija s bloga beseenbepopular.com.

Koliko puta ste samouvjereno odlučile odjenuti visoke potpetice i odmah nakon što ste napustile kuću požalile ste u istom trenu? Prekrasne, ali neudobne. Toliko je teško izdržati osam sati na dan u potpeticama od 10 centimetara. Kada bi barem postojalo rješenje za to.

Rješenje postoji i donosimo ti ga u nastavku. Kako bezbolno nositi visoke potpetice?

1. Odaberite debele potpetice

Svaka čast heroinama koje mogu izdržati na potpetici tankoj poput igle, no za one koje nemaju te super moći rješenje su debele potpetice. Ovakve potpetice su stabilnije jer pružaju potpun oslonac na peti. Ove godine debele potpetice su izbacile tanke potpetice s trona i time omogućile ljubiteljicama štikli da bezbrižno i bez boli hodaju u visokim potpeticama.

2. Platforma za one opuštenog stila

Ne želite žrtvovati visinu, ali tako biste voljeli hodati u nečemu ravnom i udobnom. Ako niste ljubiteljica visoke potpetice, ali ste ljubiteljica visine onda je odabir za vas visoka platforma. Platforma ima nagib kao i cipela na potpeticu, ali pruža potporanj na cijelom stopalu.

3. Nosite cipele zatvorenih prstiju

Dok nosite cipele otvorenih prstiju sigurno ste primijetili kako vam noga klizi i samim time stvara opterećenje na cijelo stopalo prilikom hoda. Kako bi se riješili tog neugodnog osjećaja i prstiju koji vire iz cipele i diraju tlo ceste, odaberite cipele koje imaju zatvorene prste.

4. Investirajte u kvalitetu

Dokazano je da cipele koje platite manje, kraće ćete i nositi. Upravo je cijena ta koja određuje kvalitetu. Izdvojite nekoliko kuna više i nosite kvalitetnu obuću na nogama koja će vam potrajati duže. Skuplje cipele izrađene su od kvalitetnijih materijala i samim time su ugodnije. Nemojte biti škrti prilikom odabira obuće. Stopala će vam biti zahvalnija ako im priuštite ugodnu obuću.

5. Razgibajte stopala

Prije nego obujete visoke potpetice, razgibajte stopala. Tako ćete stopala pripremiti na balerina položaj i neće doći do neugodnih grčeva. Malo tjelovježbe nikada nikome nije škodilo pa tako ni stopalima.

Uz ove savjete visoke potpetice postat će vam najbolji prijatelj, a vi žena koja u potpeticama hoda kao na modnoj pisti.

Tekst: Dunja i Maja Mutavdžija, beseenbepopular.com

zatvori