Četvrtak, 25. travnja 2024.

MATIJA HLEBAR ‘Naša djeca su naša budućnost. Želimo mlade i odgovorne ljude, zato su nam odgoj i obrazovanje u fokusu djelovanja’

Udruga za održivi razvoj Hrvatske dobila je za svoj dječji Priručnik potporu od Hrvatske agencije za okoliš i prirodu.

Radi se o neovisnoj javnoj ustanovi, referentnoj točki za pitanja održivog razvoja i zaštite okoliša pa je iz tog razloga to veliko priznanje svima koji su na njemu radili, rekao je Dravi.info predsjednik Udruge i autor Priručnika Matija Hlebar.

– Izrazito nam je drago  što su takvi stručnjaci prepoznali potrebitost i primjenjivost Priručnika za odgoj i obrazovanje djece za održivi razvoj i dali potporu za ono što radimo i oko čega se toliko trudimo – rekao je Hlebar.

Dječji Priručnik za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada, podsjetimo, već se nekoliko mjeseci besplatno dijeli po vrtićima i školama diljem Hrvatske. Njegovi autori s podjelom nastavljaju u dalje, a želja im je da Priručnik koriste i mališani van granica naše zemlje.

Ustupila Sonja Hlebar.

– Djeca ga jako vole, a to je samo potvrda da je on i proizašao iz rada s djecom, s njihovim pedagoginjama i odgajateljicama iz koprivničkog Dječjeg vrtića Tratinčica – kaže.

UZORU je trenutno odgoj i obrazovanje djece o održivom razvoju fokus djelovanja.

– Želimo mlade odgovorne ljude. Naša djeca su naša budućnost i ako uspijemo kod njih postići toliku razinu ekološke svijesti da u svakom trenutku znaju prepoznati i razvrstati otpad koji im se nađe u rukama, onda smo riješili jedan od danas najprisutnijih svjetskih problema – zaključuje predsjednik UZOR-a.

Možemo se samo nadati da će primjer koprivničke Udruge, baš kako je u svom pismu potpore napisala Hrvatska agencija za okoliš i prirodu, slijediti i drugi kreativni autori svjesni važnosti zaštite okoliša i prirode.

zatvori