Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Tim doktora pomagao je našim Laticama, Nevenka Fuchs: Potreba za ovakvim vidom rehabilitacije sve je veća, a novca je sve manje

Udruga Latice završila je s provedbom projekta u sklopu kojeg je za petnaestero djece s teškoćama u razvoju bila omogućena adekvatna rehabilitacija.

Radi se o projektu ‘Novi izazovi za djecu s teškoćama u razvoju’, a financiran je iz natječaja “Alps Adriatic Alliance” iz Austrije i Koprivničko-križevačke županije.

Naime, jednom mjesečno u Koprivnicu je dolazio rehabilitacijski tim iz Zagreba koji bi svakom djetetu s teškoćama u razvoju pristupao individualno i radio s njim.

— Na ovaj način pokušali smo olakšati roditeljima da ne moraju za sve te rehabilitacije putovati u Zagreb, već je tim doktora dolazio u našu Udrugu — rekla nam je predsjednica Udruge Nevenka Fuchs.

Udruga će do kraja godine nastaviti s ovim rehabilitacijama i to zahvaljujući Koprivničancima koji su u sklopu Koprivničke bajke donirali svoj novac.

— Sada već imamo dvadesetero djece kojima treba ovakav vid pomoći. Potrebe su velike i ne bismo željeli sada prestati s time. Nastavit ćemo do kraja godine, za to imamo novca, a nadamo se da ćemo i za iduću osigurati potrebna sredstva — kaže Fuchs.

Udruzi u njezinom radu možete pomoći kupnjom slika koje su im donirali podravsko-prigorski umjetnici, a koje možete pronaći ovdje.

zatvori