Srijeda, 27. ožujka 2024.

POKLANJAMO Proširite svoje znanje i steknite nove vještine na IT radionicama u Poduzetničkom inkubatoru

Pet različitih IT radionica uskoro počinje u Koprivničkom poduzetniku, a Drava.info poklanja vam sudjelovanje! Želite li naučiti razvijati igrice, programirati u jezicima C#, ASP.NET i Python, raditi s bazama podataka putem SQL-a ili pak ući u svijet micro:bitova, pratite naše objave u narednim danima i iskoristite mogućnost besplatnog jačanja svog informatičkog znanja.

Riječ je o radionicama koje su nedavno najavljene povodom predstavljanja IT Communityja grada Koprivnicea prijave su otvorene do 1. listopada.


Portal Drava.info poklanja vam mjesta na svakoj od pet ponuđenih radionica! Pratite naše objave tijekom sljedećih nekoliko dana i prijavite se.


Za sve koji se pitaju kako početi programirati, bilo da žele postati programeri i profesionalci u IT području, nadograditi svoje znanje ili naučiti osnove programiranja, u Poduzetničkom inkubatoru Koprivnica u listopadu počinje set IT radionica:

  • Python
  • C# i ASP.NET
  • SQL
  • DEVGAME
  • Micro:bit radionice

Ako se pitate koju radionicu odabrati, pročitajte ovih par smjernica.

C# i ASP.NET

C# je poseban po tome što ima jako široku primjenu, može se koristiti za izradu klasičnih desktop aplikacija, za izradu web aplikacija, mobilnih aplikacija, moguće je raditi igrice, programirati virtualnu stvarnost, danas popularni IoT (Internet of Things) i još mnogo toga. Primjeri web stranica izrađenih ASP.NET WebForms tehnologijom: mojtv.hr i index.hr. U prvom dijelu radionice će se nastojati što više pažnje posvetiti programskom jeziku C# te dok polaznici savladaju taj dio kreće se na izradu jednostavnih web aplikacija korištenjem .NET WebForms tehnologije.

Radionicu vodi Kristijan Mihaljinac, a održavat će se četvrtkom od 20 do 21:30.

Python

Python se smatra jednim od najlakših programskih jezika za naučiti. Google, Yahoo, NASA, Instagram koriste Python u svojim aplikacijama. Kreće se od samih osnova, kao što su tipovi podataka, razni operatori, selekcije i iteracije pa sve do objektno-orijentiranog programiranja i izrade vlastitih biblioteka (modula).

Radionicu vodi Matija Žinić, a održavat će se petkom od 20 do 21:30.

SQL

SQL se koristi za pristup bazama podataka, obradu podataka ili upravljanje podacima na jednostavan i precizan način u velikim tvrtkama kao što su bolnice, sveučilišta i razna druga područja. Google, Skype, Dropbox koriste ovaj jezik. Polaznici će putem radionice naučiti sve tri komponente sustava za upravljanje relacijskom bazom podataka (strukturna, operativna i integritetna komponenta) te će biti osposobljeni za kreiranje i upravljanje relacijskom bazom podataka koristeći SQL.

Radionicu vodi Rene Maruševec, a održavat će se subotom od 8:30 do 10 sati.

DEVGAME

DEVGAME – radionice programiranja računalnih igrica namijenjene su učenicima od 10 do 16 godina koji će naučiti što je programiranje i kako izgleda programiranje igrica, kako se kreiraju računalne igre u Scratchu i Pythonu kao što su zarazne igrice Flappy Bird, Minecraft i Terraria.

Edukator je Matija Kolarić, učenik Obrtničke škole Koprivnica, smjer tehničar za računarstvo, a održavat će se subotom od 10 do 12 sati.

Micro:bit radionice

Bez obzira na to jeste li se već susreli s micro:bit uređajem ili ne, ovo je prilika da kroz rješavanje raznovrsnih zadataka na zabavan i edukativan način upoznate svijet programiranja. Micro:bit uređaj namijenjen je osnovnoškolcima, no mogu se uključiti svi zainteresirani te kao i do sada na radionicama mogu ostati i roditelji. Radionice će biti organizirane ovisno o interesu i predznanju.

Sudjelovanje na micro:bit radionicama je besplatno. Edukator je Antonio Janach, učenik Obrtničke škole KC, smjer elektrotehničar, a održavat će se svake druge subote od 10 do 12 sati.

Ponovimo raspored:

  • C# i ASP.NET četvrtkom od 20:00 do 21:30
  • Python petkom od 20:00 do 21:30
  • SQL subotom od 8:30 do 10:00
  • DEVGAME subotom od 10:00 do 12:00
  • Micro:bit svake druge subote od 10:00 do 12:00

Radionice počinju 5., 6. i 7. listopada i traju do 15. prosinca.

Radionice su osmišljene za početnike, kreću od samih osnova te predznanje nije potrebno. Traju dva školska sata, predviđeno je 15 polaznika po radionici te su prijave otvorene do popunjenja kapaciteta.

Sudjelovanje na radionicama iznosi 150 kn mjesečno za radionice programskih jezika i 200 kn za radionice programiranja igrica. Sudjelovanje na micro:bit radionicama je besplatno.

>> Sve dodatne informacije s više detalja možete doznati ovdje.

Računala su osigurana, no predlažemo da ponesete svoje laptope i pametne telefone da možete lakše pratiti radionice, raditi bilješke i ponoviti naučeno kod kuće.

zatvori