Utorak, 23. travnja 2024.

ISTRAŽIVANJE: Koprivnica je među deset gradova koji najviše daju svojim školarcima

Koprivnica je u istraživanju koje je proveo RTL uvrštena među deset gradova koji svojim učenicima osiguravaju najviše opreme za školu.

Televizijska kuća uoči početka nove školske godine odlučila je provjeriti u kojim hrvatskim gradovima školarci dobivaju najviše, gdje nešto, a gdje ništa od onoga što im treba za učenje.

Naš grad našao se na popisu onih koji svojim učenicima daju gotovo sve što im je potrebno za školu i to uz bok Dubrovniku, Zagrebu, Samoboru, Varaždinu, Virovitici, Čakovcu, Umagu i Vukovaru.

S druge strane, na popisu gradova koji školarcima ne daju ništa ili samo najsiromašnijim obiteljima su Zabok, Sisak, Bjelovar, ne tako siromašni Rijeka i Zadar, Knin, Šibenik, Pula i Benkovac, gdje čak nema ni programa za one koji primaju socijalnu pomoć.

Podsjetimo, koprivničke osnovnoškolce na klupama će dočekati paketi bilježnica, njihovim roditeljima sufinancira se kupnja udžbenika, a s 28-ero djece s teškoćama u razvoju radit će isto toliko pomoćnika u nastavi. Također, svaki prvašić prvi dan svog novog životnog poglavlja dobit će majicu.

zatvori