Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Svaki učenik u “Đuri” ima svoj ormarić, ravnateljica Prelogović: Ostvario se dugogodišnji san naše škole

S početkom nove školske godine u koprivničkoj Osnovnoj školi Đuro Ester konačno imaju i garderobne ormariće, pohvalila se ravnateljica Sanja Prelogović.

– U ime svih učenika, roditelja i nas nastavnika, mogu samo reći da se ostvario dugogodišnji san naše škole da se uvedu ormarići. Zahvaljujući osnivaču koji nam je omogućio da možemo imati ovako krasne, predivne šarene ormariće. Djeca su oduševljena, to nam je jako bitno – rekla je Dravi.info.

Sanja Prelogović. Snimio Marko Posavec.

Trenutno u “Đuri” provode edukaciju o korištenju ormarića, a sama ravnateljica obilazi učenike u svakom razredu i nimalo ne dvoji da će sve biti u redu:

– Mi razgovaramo o tome da sve može ostati otključano, no moramo znati i nastojimo ih tako odgajati, da se tuđe stvari ne diraju. Ne bojim se da nešto neće biti pod ključem jer i do da nam je bilo sve otvoreno i mogu reći da nismo imali preveliku količinu nestajanja stvari. Ako je nešto i nestalo, uglavnom se utvrdilo da je bila riječ o zamjeni. Bitan je taj odgojni momenat tako da oni znaju da i ovih dana, kad još nemaju ključića, da im stvari neće nitko dirati. Vjerujem da neće.

Ključiće će stoga koristiti prvenstveno zato što ormarići funkcioniraju uz njihovu upotrebu, a za nekoliko dana Škola će ih uručiti roditeljima svojih učenika. Koristit će ih prvenstveno za osobne stvari koje neće nositi doma već će ih, poput školskih papuča, ostavljati u školi.

Kupnju 340 ormarića za Školu Đuro Ester s više od sto tisuća kuna financirao je Grad Koprivnica. Svaki ormarić koristi po dvoje učenika što je – kako kaže ravnateljica Prelogović, dovoljno za sve učenike matične škole.

zatvori