Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo odigrao neriješeno s Rijekom, Vinko Međimorec zabio za bod

Nogometaši Slaven Belupa u 10. kolu Hrvatski Telekom Prve lige podijelili su bodove s Rijekom. Susret na Gradskom stadionu završio je rezultatom 1:1. Pogodak za Rijeku zabio je bivši igrač Slavena Heber, a izjednačio je mladi Vinko Međimorec.

Gosti su prvu priliku imali već u četvrtoj minuti susreta: Heber je uputio udarac glavom, ali Marković je obranio. Odmah potom Rijeci je zaprijetio Pejić. Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo još nekoliko prilika s obje strane, no bez pogodaka.

Rijeka je povela u 59. minuti: za 0:1 zabio je Heber. Desetak minuta kasnije trener Kopić u igru je uveo Kendeša koji je u 77. minuti bio u dobroj prilici, ali vratar Rijeke njegov je udarac skrenuo u korner. Izveo je Bouadla, Pejić je glavom loput prenio na drugu stativu, a Vinko Međimorec pospremio ju je u gol za izjednačenje.

Svega tri minute kasnije Međimorec je morao napustiti teren zbog ozljede. Neslužbeno doznajemo da se radi o ozljedi gležnja i da ne bi trebala biti ozbiljna. Kopić je umjesto njega u igru poslao Arapa.

Do kraja utakmice i Slaven i Rijeka imali su još po koju priliku, a posebno je napeta bila Acostyjeva u posljednjim trenucima susreta. Ipak, Marković je bio siguran.

Slaven Belupo sada ima 12 bodova, a u idućem kolu gostuje kod Lokomotive.

SLAVEN BELUPO – RIJEKA 1:1

Slaven Belupo: Marković, Međimorec (od 85′ Arap), Vidović, Pejić, Bouadla, Purić, Katić, Vrljičak (od 77′ Rebernik), Bistrović, Musa, Trebotić (od 72′ Međimorec, od 85′ Arap)

Rijeka: Prskalo, Vešović, Župarić, Elez, Zuta, Bradarić, Maleš (od 82′ Pavičić), Kvržić, Mišić, Heber (od 80′ Acosty), Gavranović (od 64′ Puljić)

zatvori