Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Na velikoj simultanki u Koprivnici sudjelovalo šezdesetak šahista, Jakšić: Ovako populariziramo šah među mladima

Šahovski športski klub Podravka u suradnji s ostalim šahovskim klubovima s područja županije te Gradom Koprivnicom organizirao je veliku šahovsku simultanku.

Manifestacija je organizirana u povodu Olimpijskog dana, a s ciljem promocije šaha među djecom i mladima.

– Ovo je najveća šahovska simultanka u Republici Hrvatskoj održana ove godine, što je još jedan dokaz da naš Šahovski klub Podravka ostvaruje odlične rezultate sa svojim seniorskim ekipama. Ono što nas posebno veseli je da se na ovaj način popularizira šah među mladima – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić i napomenuo kako je Gradu  sljedeći cilj uvesti šah u osnovne škole.

Na šahovskoj simultanki sudjelovali su mladi šahisti Jurica Srbiš (ŠŠK Podravka), Marko Sokač (ŠK KONAKI – Novo Virje), Andrija Cenkovčan (ŠK KONAKI – Novo Virje) te šahistica Jelena Kokša (ŠK KONAKI – Novo Virje) koji su bili višestruki kadetski i juniorski prvaci Hrvatske.

“Snage” u šahu svaki od njih odmjerio je s deset do 15 djece, mladih šahista s područja Koprivnice, Novog Virja, Đurđevca, Molvi, Križevaca, Cirkvene i Zrinskog Topolovca.

Na simultanki je tako sudjelovalo 60 mladih šahista, a konačni rezultata bio je 60 naprama 0 za šahovske majstore Juricu, Marka, Andriju i Jelenu.

zatvori