Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Đelekovečki osnovci kroz igru učili kako pomagati osobama s invaliditetom

Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice u okviru projekta “UPS – učim, pomažem, sudjelujem” nastavlja suradnju s Osnovnom školom Mihovil Pavlek Miškina iz Đelekovca i tamošnjom Općinom.

Tako je danas održana prva projektna radionica u sklopu koje su obilježili i Olimpijski dan, doznajemo od ravnateljice đelekovečke škole Sonje Vuljak. Radionica je nazvana “Čovječe ne ljuti se”, a vodila ju je profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Jasmina Markić.

Ova društvena igra igrala se na igralištu uz pomoć velike kocke od spužve. Ekipe su činili učenici četvrtog i petog razreda, a u svakoj je ekipi bila po jedna osoba s invaliditetom. Tako su tijekom igre učenici naučili pomagati, a sama je igra bila izuzetno zabavna i korisna svim sudionicima, ocijenila je ravnateljica Vuljak.

Inače, školu u Đelekovcu trenutno pohađa jedna učenica s invaliditetom što je bio dodatni motiv za sudjelovanje u zajedničkom projektu s Udrugom Bolje sutra. Jedan od ciljeva projekta je educirati djecu bez teškoća o osobama s invaliditetom te proširiti znanja o takvim osobama ali i stvarati uvjete za jednake mogućnosti za sve u zajednici, a onda i za inkluzivno društvo.

Tijekom ovog polugodišta u đelekovečkoj školi bit će u sklopu projekta UPS održane još dvije radionice. Suradnja s koprinvičkom Udrugom bolje sutra izuzetno ih raduje, poručuje ravnateljica Vuljak.

zatvori