Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Imamo novog prvaka Hrvatske u uzbudljivim utrkama dronova

Izvor:HUBS
Nakon izuzetno uzbudljivog vikenda prepunog iznenađenja, dobre zabave i brzih dronova, imamo pobjednika drugog Državnog prvenstva u utrkama dronova.

U organizaciji Modelarskog aerokluba Zapad, Zmajarskog kluba Rode iz Preloga i Hrvatske udruge bespilotnih sustava pod pokroviteljstvom Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, 2. i 3. rujna održano je drugo Državno prvenstvo u utrkama dronova – 2nd Croatian Drone Nationals – Prelog 2017.

Natjecanje je održano prema pravilima ERSA pod direktorskim vodstvom Zorana Ziralda te je bilo otvoreno i za pilote iz drugih država. Među 18 natjecatelja tako su se našli i piloti iz Makedonije, Srbije i Austrije.

Staza je bila pilotski vrlo zahtjevna i zanimljiva, a osmislila ju je ekipa iz Drone Racing Teama Croatia. Kako je to izgledalo iz perspektive pilota pogledajte na videu pilota Frana Kaića koji je osvojio prvo mjesto u nacionalnom poretku:

Ukupni pobjednik natjecanja je Kevin Trabi iz Austrije. Glavnu nagradu – DJI Spark – predao mu je Mario Jertec u ime sponzora Aviteha.

Prvo mjesto u nacionalnom poretku osvojio je Fran Kaić i tako si osigurao glavnu nagradu HUBS-a – put na Europsko prvenstvo ERSA 2017.

Drugo mjesto osvojio je Goran Krajnović, a trećeplasirani je Hrvoje Klicper. Sva trojica su članovi DRTC i DXL tima, a zadovoljili su i uvjete za ERSA certifikat kojim stječu pravo sudjelovanja na Europskom prvenstvu.

zatvori