Četvrtak, 18. travnja 2024.

DAN KOPRIVNIČKIH BRANITELJA Ove subote obilježavamo 26. obljetnicu preuzimanja koprivničke vojarne

Svečanim programom u Koprivnici će ove subote, 30. rujna, biti obilježena 26. obljetnica preuzimanja koprivničke Vojarne i proslavljen Dan koprivničkih branitelja.

Program počinje u 8 sati svetom misom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Župnoj crkvi sv. Nikole. Potom će izaslanstva položiti vijence kod središnjeg križa na gradskom groblju te kod Križa života na prostoru bivše vojarne “Ban Krsto Frankopan”.

Mimohod pripadnika ratnih postrojbi Hrvatske vojske, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata od bivše vojarne do Zrinskog trga počinje u 10:30, a od 11 sati Počasno-zaštitna bojna Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske izvest će počasno-ceremonijalni program na Zrinskom trgu. Za sve koji će sudjelovati u mimohodu osiguran je prijevoz autobusom do bivše vojarne s parkirališta kod dvorane Branimir u Školskoj ulici, u vremenu od 8:30 do 9:30 sati, te u 10:30 od bivše vojarne do Zrinskog trga za sve koji ne mogu sudjelovati u mimohodu, a žele doći do Spomenika na Florijanskom trgu.

Od 11:15 izaslanstva će položiti vijence kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu, uz prigodna obraćanja.

Svečana sjednica bit će održana u dvorani Domoljub s početkom u 12 sati, a program će zaključiti projekcija filma “Sve je bio dobar san” u Kinu Velebit od 15 sati.

Program obilježavanja 26. obljetnice preuzimanja koprivničke vojarne i Dana koprivničkih branitelja

Subota, 30. rujna
8.00 – Sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, Župna crkva svetog Nikole
9.15 – polaganje vijenaca kod središnjeg križa na gradskom groblju “Pri Svetom Duhu”
9.45 – polaganje vijenaca kod Križa života na prostoru bivše Vojarne “Ban Krsto Frankopan” i prigodno obraćanje
10.30 – mimohod pripadnika ratnih postrojbi HV-a, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata od bivše Vojarne do Zrinskog trga
11.00 – počasno-ceremonijalni program Počasno-zaštitne bojne GS OSRH, Zrinski trg
11.15 – polaganje vijenaca kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata i prigodno obraćanje, Florijanski trg
12.00 – Svečana sjednica, dvorana Domoljub, Starogradska ulica 1
15.00 – projekcija filma “Sve je bio dobar san”, Kino Velebit, Zrinski trg 6

zatvori