Četvrtak, 18. travnja 2024.

OPERACIJA KOPRIVA Najmasovnije ratne igre u hrvatskoj povijesti uskoro u Koprivnici, a mi vam poklanjamo trening airsofta

Koprivnica će početkom listopada još jednom postati središnje mjesto ljubitelja airsofta u Hrvatskoj i šire. Airsoft udruga Podravina 7. i 8. listopada u koprivničkom Kampusu organizira četvrto izdanje vojne simulacije OP Nettle (Operacija Kopriva) i, prema najavama, bit će to najbrojniji takav susret u Hrvatskoj do sada.

Portal Drava.info svojim čitateljima poklanja besplatni trening airsofta nakon Operacije Nettle! Momci iz Airsoft udruge Podravina dat će vam oružje i opremu i moći ćete s njima isprobati kako ove sve popularnije ratne igre izgledaju u praksi. Lajkajte našu Facebook stranicu i objavu ovog članka na Facebooku te se potom prijavite putem obrasca na kraju teksta, ali samo ako niste mlađi od 17 godina.


— Ove godine očekujemo više od 500-tinjak sudionika — najavio nam je predsjednik AU Podravina Marijan Kereša. — Airsoft je u Hrvatskoj prisutan nekih 13, 14 godina i bit će to najveći airsoft susret ikada održan u našoj zemlji.

Osim sudionika iz Hrvatske očekuju se i tradicionalni gosti iz BiH, Srbije, Slovenije i Mađarske, a svoj su dolazak najavile i ekipe iz Slovačke, Njemačke i Italije.

Snimio Dražen Magdić.

Scenarij ovogodišnjeg susreta nastavak je priče iz ranijih godina. — Riječ je o izmišljenom sukobu Rusije, kurdskih militanata i snaga NATO saveza na teritoriju Sirije — pojasnio nam je Kereša. — To smo osmislili prije nekoliko godina na temelju stvarne krize koja se tamo događala. Sam scenarij je dovršen, ali konkretni zadaci, naravno, tajni su do samog susreta.

Simulacija traje oko 22 do 23 sata u komadu, bez prekida. — Osim sudionika koji su podijeljeni na sukobljene strane, imamo i role playing, odnosno civilno stanovništvo prema kojemu se oni moraju odnositi sukladno pravilima ratnog prava. Sudionici imaju tri ključne točke na terenu i razne rekvizite: topove, rakete, radare i tako dalje. Ključne točke moraju zauzeti, prikupljati resurse i osvajati bodove, a na kraju pobjeđuje ekipa koja uspješno završi više zadataka, odnosno prikupi više bodova — opisao nam je Kereša.

Snimio Marko Posavec.

Sve će se to odvijati na prostoru koprivničkog Kampusa. Prijave su otvorene do 1. listopada, a zasad ih je, kaže Kereša, pristiglo oko 400.

— I ove smo godine pripremili neka iznenađenja za sudionike, ali to naravno nećemo otkriti prije susreta. Sama tehnologija airsofta stalno ide naprijed, svake godine ima nekakvih novosti, a i mi izrađujemo vlastite propseve, odnosno rekvizite, za podizanje kvalitete igre. Naravno, nećemo ih sada otkrivati.

Kereša zaključuje kako su dojmovi dosad bili izuzetno pozitivni. — Pokazalo se da je ovo što radimo jako dobro i cilj nam je da postanemo jedan od najvećih europskih susreta tog tipa.

Sve dodatne informacije, kao i upute za prijave, možete pronaći na Facebook stranici Airsoft udruge Podravina.

 


Nagradna igra je zaključena, uskoro ćemo objaviti dobitnicu ili dobitnika!


 

zatvori