Četvrtak, 25. travnja 2024.

USKORO POČINJE ŠKOLA Kako bi bili uočljiviji u prometu, prvašići dobili sigurnosne krijesnice

Ravnateljima osnovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije uručene su danas u županijskom središtu sigurnosne krijesnice za učenike prvih razreda.

Ovaj, već tradicionalni, sastanak župan Darko Koren iskoristio je kako bi uputio apel vozačima i zamolio ih na povećani oprez s početkom nove školske godine.

— Apsolutno se svi moramo upregnuti u zadatak da prvašićima prve korake do škole učinimo što sigurnijima. To je poziv, osim nama koji smo ovdje, i svim vozačima da posebno obrate pažnju na ove prve dane kada prvašići po prvi puta kreću u školu – govori župan.

Sigurnosne krijesnice ravnateljima osnovnih škola uručili su župan Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić.

Ukupno je ove godine za učenike prvih razreda uručeno 1.074 krijesnica u vrijednosti 6.875 kuna. Informacija je to koja govori da ove godine ima otprilike 50 prvašića manje nego lani.

– Podatak je to koji nas ne veseli, pogotovo što se iz godine u godinu broj đaka prvaka smanjuje. Nadamo se da ćemo sa svim svojim aktivnostima na neki način doprinijeti da se i taj trend promijeni. Da u nekom budućem razdoblju doživimo veći broj đaka prvaka nego što je bio prije, živimo u toj nadi i želji – rekao je župan.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić pridružio se županovim upozorenjima te dodao: – Ako ove krijesnice doprinesu tome da jedan vozač uoči jedno dijete zbog te krijesnice pa da ono ne bude ozlijeđeno, ova akcija, pa makar bila simbolična, uspjela je u potpunosti.

Dodao je kako se na području naše županije ove godine krenulo s postavljanjem svjetlosnih led signalizacija te preostaje još nekoliko mjesta koja će ih uskoro dobiti – Krenut ćemo sa šest lokacija i to u Kunovcu, Drnju, sv. Petru Čvrstecu, Hižanovcu, Križevcima i Đurđevcu.

Prisutnima se obratila i Mirjana Bazijanec, ravnateljica Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac i ravnateljica Županijskog stručnog vijeća ravnatelja, koja je svima zaželjela uspješan početak nove školske godine.

zatvori